Voorbereiden

Verhuizen is een omvangrijke, ingewikkelde en fysiek zware operatie, met aan het eind meestal een geweldige beloning: een gezellig nieuw (t)huis. Maar voordat je daar rustig in een luie stoel kunt plaatsnemen moet er echter heel wat werk verzet worden.

Lees meer

Praktische verhuistips

Al vanaf het moment dat je weet wanneer je gaat verhuizen kun je voorbereidingen treffen. Maar ook na de verhuizing zijn er tal van zaken die je moet regelen.

Lees meer

Inpakken

Voordat je begint met inpakken, denk dan eerst na over de juiste aanpak. En zorg ervoor dat je de juiste materialen hebt; pakpapier voor het servies, boekendozen voor de boeken en noppenfolie voor de breekbare spullen.

Lees meer

Verhuisstress

Ondanks een goede voorbereiding kan verhuizen veel stress veroorzaken, vooral als je naar een vreemde omgeving verhuist.

Lees meer

Verhuizen met kinderen

Een verhuizing is iets waar ouders vaak erg naar uitkijken. Maar verhuizen is iets waar kinderen vaak erg tegen opzien en wat ze alleen maar heel vervelend vinden.

Lees meer

Verhuizen met huisdieren

Niet alleen mensen maar ook huisdieren kunnen behoorlijk ontregeld van raken van verhuizen. Hoe begeleid je je hond of kat op een ontspannen manier van het oude naar het nieuwe huis. En hoe verhuis je je vissen of aquarium op de veiligste manier?

Lees meer
Ga nu je energie vergelijken in de energievergelijker van Easyswitch of Overstappen. Zij helpen met het verhuizen van je energiecontract

3 manieren om verhuizen makkelijker te maken

Sta jij op het punt om te verhuizen? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel aandacht te lezen. We zullen hieronder kort stilstaan bij een drietal manieren die ervoor zorgen dat verhuizen een stuk makkelijker wordt gemaakt. Dat is natuurlijk erg fijn, want hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees meer

Een koopcontract tekenen: neem deze voorwaarden mee in je contract

Sta jij op het punt om een koopcontract te tekenen? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het goed regelen van een koopcontract voordat je besluit deze te tekenen.

Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt.

Lees meer

Verhuistip: wat te doen met je jaloezieën op maat?

Je hebt prachtige jaloezieën op maat. Maar dan ga je verhuizen. Wat ga je dan doen met die jaloezieën? Natuurlijk gooi je ze niet weg. Maar wat kun je er dan wel mee? Dit is wat je allemaal kunt doen met je jaloezieën op maat als je gaat verhuizen.

Lees meer

Tips als je je meubels gaat verhuizen

Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? Niet alleen wil je de inboedel van je woning veilig over brengen. Ook is het belangrijk om het nodige papierwerk in orde te maken!
In dit artikel geven we verschillende tips, die je helpen bij het verhuizen van je meubels. Door de verhuizing van meubels goed voor te bereiden, neemt de kans op schade aan deze meubels sterk af.

Lees meer

Nieuwe woning: waar moet ik op letten bij het aanschaffen van nieuwe meubels?

Een nieuw huis vraagt om nieuwe meubels. Het is echter wel praktisch om eerst even rustig na te denken voordat je naar de winkel stormt. Zo moet je van tevoren al weten welke stijl je wilt hanteren en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt.
Door deze 5 aandachtspunten van tevoren al te overdenken, zal je inrichting beter slagen en gaan je meubels waarschijnlijk ook langer mee.

Lees meer

Een sfeervolle woonkamer creëren

Als er één ruimte in huis is waar je veel tijd doorbrengt, dan is het de woonkamer wel. Logisch dat je vooral deze ruimte lekker gezellig, warm en sfeervol aan wilt kleden. Maar hoe begin je eraan en hoe zorg je ervoor dat het een mooi geheel blijft zonder dat het rommelig wordt? We geven je een aantal handige tips om je woonkamer in no-time sfeervol te maken, zonder dat het een rommeltje wordt!

Lees meer

Inbraakbeveiliging en Brandbeveiliging in 5 stappen

Bij inbraakbeveiliging en brandbeveiliging moet je niet alleen letten op gevaar van buiten, maar ook binnen de woning. Sloten moeten veilig afgesloten worden maar ook eenvoudig te openen zijn. Gelukkig zijn er steeds meer veilige producten op de markt, van een slot die inbrekers lang genoeg tegenhoudt dat ze het opgeven, tot aan huisautomatisering waarbij slimme lampen rood kleuren door het hele huis. Vergeet niet om bij stap 1 te beginnen, start met een doordacht plan!

Lees meer

Zo maak je het terras schoon met een hogedrukreiniger

Met het mooie weer is het hoog tijd om tuin en terras in orde te brengen. Met een hogedrukreiniger gaat dit klusje een stuk makkelijker; maar hoe pak je het eigenlijk aan?

We leggen de stappen die je doorloopt tijdens het reinigen van je terras met een hogedrukreiniger aan je uit in dit artikel

Lees meer

Hoe moet ik een steiger opbouwen?

Voordat u een steiger op gaat bouwen is het verstandig om routinematig een checklist voor uzelf op te stellen. Wat is de staat van de onderdelen, is het steigermateriaal gekeurd en op welke ondergrond komt hij te staan?
Raadpleeg de volgende checklist, want veiligheid gaat boven alles!

Lees meer

5 tips bij het kopen van een nieuwe douchecabine

Als je binnenkort gaat verhuizen, is het goed om alvast eens na te denken over de inrichting van je nieuwe huis, waaronder de badkamer.
Omdat je met veel dingen rekening moet houden als je een nieuwe douchecabine gaat kopen, vind je in dit artikel vijf nuttige tips.

Lees meer

Verhuizen naar een ‘opknapper’: 5 tips

Hoewel een opknapper een geweldige investering is en gegarandeerd een uitdagend project biedt, wordt het verhuizen toch net wat minder makkelijk.
Met deze tips zorg je ervoor dat je verhuizing naar de ‘opknapper’ soepeltjes verloopt.

Lees meer