Het zomerse weer is al veel vaker zichtbaar geweest in Nederland, en het zal niet lang duren voordat we iedere avond weer heerlijk buiten kunnen zitten. Hoog tijd om tuin en terras in orde te brengen voor de zomerperiode natuurlijk. Met een hogedrukreiniger gaat dit klusje een stuk makkelijker; maar hoe pak je het eigenlijk aan? We leggen de stappen die je doorloopt tijdens het reinigen van je terras met een hogedrukreiniger aan je uit.

1. De juiste hogedrukreiniger

Om te beginnen is het belangrijk om een goede hogedrukreiniger aan te schaffen. Net als bij andere producten staan ook hier de prijs en kwaliteit vaak met elkaar in verband. Maar dit betekent niet dat je het niet goedkoper aan kan pakken. De hogedrukreinigers Collishop aanbiedt tijdens de kolossale kortingsdagen zijn bijvoorbeeld van hoge kwaliteit, maar tijdens die periode voor een fijne, lage prijs!

2. Aansluiten op water en elektra

Je hebt een goede hogedrukreiniger gevonden, en gaat aan de slag. Logisch dat je de hogedrukreiniger natuurlijk eerst op een stroompunt en een wateraansluiting aan moet sluiten. Zorg er hierbij voor dat de waterslang niet te lang, en niet te kort is. Wanneer de waterslang te lang is kan de druk minder worden. Gebruik je een verlengsnoer? Dan zorg je er natuurlijk voor dat deze niet in het water komt te liggen.

3. Sluit de reiniger aan

Veel hogedrukreinigers komen met een standaard lans. Je kunt deze indrukken en draaien en op deze manier losmaken van de hogedrukreiniger. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een lans die voor jou het makkelijkste in gebruik is. Voor het wassen van de auto gebruik je bijvoorbeeld een andere lans dan wanneer je net als nu met het terras aan de gang gaat.

4. Voorbereiding is het halve werk

Zorg voordat je de hogedrukreiniger gaat gebruiken natuurlijk dat het terras goed voorbereid is. Haal meubelstukken en accessoires aan de kant en zet ze op afstand. Zorg voor laarzen en eventueel beschermende kleding. Het gebruik van de hogedrukreiniger zorgt er natuurlijk voor dat het vuil op je terras alle kanten op spettert; houd hier rekening mee! 

5. Aan de slag

Nu alles klaar staat is het tijd om de hogedrukreiniger aan te zetten en aan het werk te gaan. Je krijgt vaak het beste resultaat wanneer je tegel voor tegel werkt. Op deze manier weet je zeker dat je geen stukjes overslaat en kun je goed in detail werken.