Verhuizen is een omvangrijke, ingewikkelde en fysiek zware operatie, met aan het eind meestal een geweldige beloning: een gezellig nieuw (t)huis. Maar voordat je daar rustig in een luie stoel kunt plaatsnemen moet er echter heel wat werk verzet worden!

Wat allemaal? Dat hangt helemaal af van de manier waarop je het aanpakt. De goedkoopste vorm is ook de meest bewerkelijke: het zelf verhuizen met een aanhanger of een (huur)busje. Je maakt het jezelf een stuk eenvoudiger door een verhuisbedrijf in de arm te nemen. Ook in dat geval dien je natuurlijk de nodige voorbereidingen te treffen, maar veel van het til- en sjouwwerk kun je overlaten aan de handige en sterke verhuizers die je ingeschakeld hebt. Zo halen de verhuizers de huidige woning leeg en zullen ze je spullen op de juiste plek in de nieuwe woning neerzetten.

Begin op tijd

Een geslaagde verhuizing begint al weken voordat de verhuisauto voor de deur staat, namelijk met het aanvragen van een verhuisofferte bij een verhuisbedrijf en met het treffen van de eerste voorbereidingen voor het verlaten van je huidige woning. Wat die voorbereidingen betreft: Onze praktische verhuistips helpen je al een aardig eindje op weg. Alle belangrijke aandachtspunten staan hier op een overzichtelijk manier op een rijtje.

Extra service

Naast de verzorging van de verhuizing kunnen de meeste verhuisbedrijven ook te tijdelijke opslag van een inboedel verzorgen. Een andere service is het laten verzorgen van vakwerk. Wat te denken van bijvoorbeeld de handyman-service: Een service waarbij een klusjesman diverse klussen snel en vakkundig tot een goed einde brengt; van het (de)monteren van meubilair zoals een (linnen)kast of een (water)bed, tot het af- en aansluiten van de wasmachine.

Ook kan het verhuisbedrijf het inpakken van de verhuisdozen voor zijn rekening nemen. Pak je liever zelf in (zie ook onze inpaktips) en wilt je alleen de breekbare spullen laten inpakken? Ook dat is mogelijk.

Daarnaast zijn de (meeste) verhuisbedrijven ook nog eens standaard verzekerd voor eventuele schades.

 

Wat kost een verhuizing

Wacht niet te lang met het aanvragen van een verhuisofferte. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven, prijzen kunnen namelijk enorm van elkaar verschillen. Laat je echter niet te veel leiden door de prijs alleen, kijk goed naar de te leveren diensten die je voor de prijs krijgt.