Tijdelijk verhuizen kan nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat je huis grondig verbouwd moet worden. Of omdat je tussen twee woningen in zit. Tijdelijk verhuizen betekent dat je je woning (deels) leeg moet halen, maar nog geen permanente nieuwe woning hebt om alles weer te plaatsen. Je moet dit heel handig aanpakken, want als je dat niet doet geeft het een hoop gedoe. Dit zijn tips voor een praktische tijdelijke verhuizing.

 

1. Pak spullen handig in

Pak je spullen op een handige manier in. Dit zijn enkele tips:

  • Gebruik dozen die niet te groot zijn, zodat iedereen ze kan tillen.
  • Verdeel zware spullen zoals boeken over meerdere dozen.
  • Stop zoveel mogelijk dezelfde spullen in een doos.
  • Schrijf duidelijk op de doos wat erin zit.
  • Nummer de dozen en maak een lijst van wat erin zit.
  • Kies dozen die stevig zijn en gemakkelijk gestapeld kunnen worden.

Op deze manier behoud je het overzicht en weet je precies wat in welke doos zit. Zorg ervoor dat je dozen met dezelfde soort spullen bij elkaar houdt. Bijvoorbeeld per ruimte, zoals badkamer en keuken.

2. Huur tijdelijke opslagruimte

Je hebt hoogstwaarschijnlijk tijdelijke opslagruimte nodig. Je kunt de opslag regelen via box-to-go. Er komt dan een grote container voor je huis te staan, die je helemaal vol kunt stoppen. Vervolgens wordt deze container voor je opgeslagen. Heb je de spullen weer nodig, dan wordt de container op het nieuwe adres afgeleverd. Dit is erg praktisch omdat je spullen dan op een goedkope manier opgeslagen worden. Een nadeel is dat je er niet gemakkelijk bij kunt. Dit is dus alleen voor spullen die je totdat je in je nieuwe woning kunt niet meer nodig hebt.

3. Wat heb je elke dag/week nodig?

Maak een selectie van wat je sowieso nodig zult hebben. Toiletspullen, kleding, schoenen etc. heb je dagelijks nodig. Check wat er allemaal in je tijdelijke woning aanwezig is. Misschien moet je ook beddengoed, je TV of keukenspullen meenemen. Label ze en zet de dozen op een plaats waar je gemakkelijk bij kunt. Probeer de dozen zo compact mogelijk in te pakken en verspil geen ruimte.

4. Hoe lang is tijdelijk?

Ga je tijdelijk verhuizen voor een paar weken, dan maakt het niet zoveel uit waar je heen gaat. Zelfs als je op je tijdelijk adres geen enkele luxe hebt, is het toch maar voor korte tijd. Daar kun je meestal wel mee leven. Het wordt iets heel anders als je voor langere tijd een onderkomen moet zoeken. Moet je bijvoorbeeld langer dan 6 maanden wachten op je nieuwe woning? Dan moet je tijdelijke woonplaats wel vrij comfortabel zijn. Je hebt dan waarschijnlijk ook wat meer vertrouwde spulletjes om je heen nodig.

5. Dit kan naar de kringloop

Dit is ook het moment om grondig op te ruimen. Vraag je bij alle spullen die je inpakt af: moet dit echt mee? Of zou ik ook wel zonder kunnen? Spullen die je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk niet meer nodig. Bel de kringloop en laat spullen die je niet meer nodig hebt ophalen. Je zult zien dat dat ook al heel veel helpt om de hoeveelheid spullen te verminderen.

Tijdelijk verhuizen is best lastig. Je bent je spullen aan het verhuizen terwijl er nog geen definitieve plaats voor is. Misschien kun je een aantal spullen onderbrengen bij familieleden. Dat scheelt je heel wat kosten en maakt het gemakkelijker om nog bij je spullen te kunnen. En natuurlijk hangt veel af van de tijd die je ergens anders moet wonen. Met deze 5 tips kun je tenminste op een nette manier tijdelijk verhuizen terwijl jij het overzicht behoudt. Vergeet ook deze dingen niet als je gaat verhuizen!