Een verhuizing is een flinke klus waar veel bij komt kijken. Wat moet er in welke doos, hoe komt de verhuisdag eruit te zien en wat moet je allemaal regelen? Er is zoveel te doen dat er gemakkelijk dingen vergeten worden. Om je een handje te helpen hebben we een aantal veel vergeten items voor je op een rijtje gezet. Weet je zeker dat jij deze verhuizing geen essentiële zaken en kansen laat liggen!

Overstappen? Dit is het moment!

Dus je bent druk in de weer om je internet, televisie en energiecontracten van woning A over te zetten naar woning B. Wat veel mensen vergeten is dat dit ook een ideaal moment kan zijn om een overstap te maken. Grote kans dat je nu wel een leuke deal kan sluiten om eindelijk eens zo’n Alles in 1 abonnement aan te gaan. Kun je de nieuwe start in de nieuwe woning meteen goed beginnen!

 

Vergeet de huurtoeslag niet

Ook zeker niet onbelangrijk: pas op tijd je huurtoeslag aan! Bij een verandering in woonsituatie is het van groot belang om je huurtoeslag op tijd aan te passen. Alles wat je teveel ontvangt moet je namelijk ook weer terugbetalen. In het geval van een koopwoning zeg je de toeslag natuurlijk gewoon op.

 

Tijdschriften en kranten

Heb je abonnementen lopen op tijdschriften en kranten? Geef hier dan op tijd een adreswijziging door. Of, nu je de kans toch hebt, zeg ze gewoon helemaal op. Scheelt je maandelijks flink wat geld en je kunt gewoon lekker op internet verder lezen.

 

Adreswijziging doorgeven

Ook andere instanties hebben belang bij het vernemen van een adreswijziging. Denk aan je werkgever, maar ook overheidsinstanties, een opleiding, de sportschool en misschien ook de buurman.

 

Laat je adres achter

Wordt je oude woning direct betrokken door een nieuwe bewoner? Laat dan even je nieuwe adres achter. Zo kan de nieuwe bewoner eventuele post gemakkelijk en snel naar je doorsturen.

 

Reiskosten toeslag

Ontvang je reiskosten toeslag op je werk? Laat ook dit dan even narekenen op basis van je nieuwe adres. Misschien krijg je wel meer vergoeding dan voorheen, of misschien is de hele vergoeding niet meer nodig. Als je dan toch bezig bent, kun je meteen even kijken of je recht hebt op vrije dagen i.v.m. de verhuizing.

 

Sleutels verzamelen

Vergeet ook niet even de tijd te nemen om reserve sleutels te verzamelen bij familie en vrienden. Deze kun je vervolgens overdragen aan de nieuwe bewoner van jouw oude woning.