De keuken is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is bij een verhuizing dan ook erg belangrijk dat je deze plek aanpast naar je eigen wensen. Of het nou gaat om de oude keuken van de vorige bewoners of een gloednieuwe. Wij geven je graag een aantal tips hoe je de keuken op een praktische en sfeervolle manier kunt inrichten.

 

Zorg voor een goede basis

Zoals bij elke ruimte is een goede basis essentieel. Zorg ervoor dat de vloer er goed uitziet en dat de muur een leuke kleur heeft. Is de basis nog niet helemaal naar wens? Pak deze elementen dan eerst aan voordat je je gaat focussen op de inrichting. Kies voor een stoere betonvloer voor een industriële look of maak het geheel iets speelser met tegeltjes boven het aanrecht. Laat je eigen stijl spreken!

 

Kies de juiste verlichting

Goede keukenverlichting is onmisbaar. Je hebt praktische werkverlichting (ook wel taakverlichting genoemd) nodig voor goed zicht in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan de inbouwspots boven het aanrechtblad. Daarnaast is de basisverlichting een belangrijk centraal punt. Het belicht de hele ruimte op een gelijkmatige manier. Bij deze verlichting kun je ook uitpakken met de look. Ga je voor een eenvoudige armatuur of kies je voor een opvallende hanglamp? Vergeet daarnaast niet om hier en daar sfeerverlichting te plaatsen. Dit zorgt voor een knusse sfeer in de keuken.

 

Geef alles een vaste plek

Een keuken voelt pas echt als ‘thuis’ als alles een vast plek heeft gekregen. Denk van tevoren goed na waar je je spullen gaat opbergen. Zet je de borden in de kast of is het handiger in een lade? Misschien kun je een aantal vaste plekken overnemen van je oude keuken zodat het eenvoudig terug te vinden is.

 

Creëer extra opbergruimte

Bij gebrek aan opbergruimte kun je altijd een paar extra planken aan de muur monteren. Een stijlvolle servieskast of een ophangsysteem aan de wand is ook een handige oplossing.

 

Betrek de keuken bij de woonkamer

Creëer meer eenheid in je woning door de keuken te betrekken bij de woonkamer. Maak gebruik van hetzelfde kleurenpalet en voer dezelfde stijl door. Je kunt dezelfde materialen terug laten komen of de vloer door laten lopen. Misschien is er zelfs ruimte genoeg om er een echte woonkeuken van te maken. In dat geval kun je de eettafel vlak bij de keuken zetten of een kleine bar maken aan het aanrecht.

 

Geef sfeer met woonaccessoires

Voeg een persoonlijke touch toe met je favoriete woonaccessoires. Op deze manier maak je van een nieuwe keuken meteen je eigen keuken.