Ga jij binnenkort verhuizen? Super leuk natuurlijk, maar veel mensen onderschatten deze klus. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt. Voor iedereen die de verhuizing het liefst zo snel mogelijk achter de rug wil hebben en niet tegen onvoorziene problemen wil aanlopen: in dit artikel vind je 4 tips voor een soepele verhuizing. Doe er je voordeel mee!

Inpakken als een pro

Deze tip lijkt een inkoppertje, maar heb jij er al bij stilgestaan hoeveel werk het inpakken van al je spullen is? Veel mensen hebben totaal niet in de gaten hoeveel inpakmateriaal ze nodig hebben, zeker voor breekbare spullen. Bestel dus tijdig je verhuisdozen, bubbeltjesplastic, verhuisdekens en opvulmateriaal. Vervolgens is het aan te raden om in elke doos onderin wat zware spullen te doen en daar bovenop de lichte spullen. Doe je dat niet, dan wordt het gewicht in feite slecht verdeeld, en zul je dozen hebben die simpelweg te zwaar zijn om te tillen. In het aloude voorbeeld pakt iemand als laatste zijn boeken in en komt er dan achter dat dat niet te tillen is… Verdeel spullen uit meerdere categorieën dus over de dozen, en schrijf vervolgens op wat er in zit en in welke kamer je de dozen wilt hebben.

Vraag hulp bij het verhuizen van zware spullen

Het inpakken lukt de meeste mensen nog wel zelf, maar het verhuizen van al je meubels is toch echt een ander verhaal. Die bank is namelijk waarschijnlijk zwaarder dan je denkt, en heb je wel goed ingeschat of hij in dat gehuurde busje past? Als jij echter niet teveel geld kwijt wilt zijn aan goede verhuizers kun je verhuisbedrijf Student verhuis service inschakelen. Dit bedrijf is opgezet met het idee dat studenten je voor een klein prijsje kunnen helpen verhuizen, handig! De service die ze bieden is hetzelfde als de service van een normale verhuizer, terwijl ze bij verhuisbedrijf Student verhuis service vele lagere tarieven hebben. En ze werken in heel Nederland, dus of je nu een verhuisbedrijf in Dordrecht zoekt of in een andere stad, ze zijn overal in te schakelen.

Geef tijdig adreswijzigingen door

Iets wat veel mensen vergeten om op tijd te doen is het doorgeven van adreswijzigingen. Het doorgeven daarvan kost niet zoveel tijd, maar ze vergeten vaak dat er verwerkingstijd overheen gaat. Dit heeft als gevolg dat de nieuwe bewoner nog post voor jou ontvangt, terwijl jij al in je nieuwe huis woont. Bij veel instanties kun je reeds van tevoren de verhuizing doorgeven, en aangeven vanaf welke datum je je post op het nieuwe adres wilt ontvangen. Super handig!

Overige praktische tips

Heb je alles goed gepland? Dan nog even wat praktische tips: Zet de trommel van de wasmachine vast voordat je deze verplaatst, laat de koelkast en vriezer een hele dag op de nieuwe locatie staan voordat je ze aanzet, en pak brandbare goederen NIET in. Daardoor kunnen ze namelijk opwarmen, met alle mogelijke gevaren van dien.