Wanneer je net een nieuw bankstel hebt aangeschaft, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je zolang mogelijk van dit mooi stukje vakmanschap kunt genieten. Je doet uiterste best om de bank zo goed mogelijk te onderhouden. Maar wat moet je nu eigenlijk doen om ervoor te zorgen dat die bank zo lang mogelijk mooi blijft? We geven je graag een aantal handige tips!

1. De verzekering

Te beginnen bij de verzekering. Misschien niet het spannendste onderwerp om aan te denken, maar wel een verstandige. Denk bijvoorbeeld eens aan je inboedelverzekering. Zo is er bij FBTO de mogelijkheid een inboedelverzekering af te sluiten met Allrisk dekking. Deze aanvullende module kan je bovenop je gewone inboedelverzekering afsluiten en zorgt ervoor dat ook de schade die je per ongeluk zelf aan de inboedel veroorzaakt gedekt is. Voor alle details van deze verzekering verwijzen we je graag door naar de website van FBTO.

Daarnaast is er ook nog de aansprakelijkheidsverzekering. Dit is een verzekering die als individu kan afsluiten voor het geval je schade maakt aan andermans spullen. Mocht je gasten over de vloer krijgen die onverhoopt je nieuwe bank beschadigen, kan deze verzekering een uitkomst bieden.

 

2. Verdiep je in het materiaal

Iedere bank is natuurlijk van een ander materiaal gemaakt, en wat voor materiaal dit is heeft grote invloed op de levensduur en de manier waarop je de bank onderhoudt. Een stoffen bank zal bijvoorbeeld eerder tekenen van slijtage tonen dan een leren bank. Nog belangrijker: die leren bank onderhoud je op een andere manier en met andere schoonmaakmiddelen dan een stoffen bank. Verdiep je dus even in het materiaal of laat je adviseren in de winkel.

3. Denk na over de locatie

Hoewel die nieuwe zwart leren bank misschien hartstikke mooi onder het raam in de woonkamer staat, kan het zijn dat dit niet de juiste plek is. De interior designer in je heeft namelijk niet altijd in de gaten dat bepaalde meubelen onder de invloed zijn van het weer buiten. Zo kan een open raam waar de zon lekker fel doorheen schijnt ervoor zorgen dat je bankstel eerder vervaagd. Wederom dus even terug naar puntje 1, en je best doen om de ideale omstandigheden te creëren.

4. Regelmatige onderhoudsbeurt

Wanneer je jouw nieuwe bankstel alleen verzorgd wanneer het er echt slecht uit begint te zien, ben je waarschijnlijk al te laat. Juist een regelmatige onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat de kwaliteit blijft en je bankstel er langer mooi uit blijft zien. Zo mag een leren bankstel regelmatig lichtjes ingevet worden, en kunnen vegen er met een babydoekje zo vanaf gehaald worden. Een kleine moeite tegenover de grote onderhoudsbeurt die je anders zou moeten geven.

5. Het jaarlijkse onderhoud

Daarnaast is het ook verstandig om jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt te geven. Je kunt hier een professioneel bedrijf voor inschakelen welke er vervolgens voor zorgt dat je bankstel op de juiste manier behandeld wordt. Zo worden alle vlekken, geurtjes en kleurtjes direct grondig gereinigd, kan de bank er weer een jaartje mee vooruit en hoef je niet naar de IKEA om een nieuw bankstel te huren.

6. Gebruik een vaste ondergrond

Hoewel we regelmatig een bordje op schoot nemen of iets anders creatiefs ondernemen op de bank, is het verstandig om hier een vaste ondergrond voor op je schoot te zetten. Zo valt dat potje nagellak niet direct op je bankstel.