Bijna iedereen gebruikt ledverlichting. Het geeft mooier licht, is veel goedkoper en is beter voor het milieu. Maar welke ledlampen zijn er eigenlijk allemaal? Waar kan je uit kiezen? Veel mensen weten niet welke soorten ledverlichting er zijn. Wij vertellen je graag meer over een aantal typen ledverlichting waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Led downlights

Om te beginnen zijn er veel soorten ledlampen die perfect zijn om in huis te gebruiken. Eén hiervan is de led downlight. Deze ledlampen zijn een soort spots die in het plafond worden gebouwd en naar beneden schijnen. Ze geven veel en globaal licht waardoor de ruimte goed wordt verlicht en er weinig schaduw ontstaat. Vaak worden deze lampen gebruikt in keukens of bijvoorbeeld op de overloop.

Led highbays
Een type ledlamp die veel wordt gebruikt in grote ruimtes met een hoog plafond is de led highbay. Deze ledlamp is perfect voor grote ruimtes omdat hij erg groot is en veel licht geeft. Ze kunnen wel tot 130 lumen per watt produceren! Ze worden dus veel gebruikt in kantoren, garages, sporthallen en loodsen. Led highbays worden ook wel UFO-lampen genoemd, omdat ze rond zijn en op een UFO lijken!

Led floodlights
Een led floodlight is een grote schijnwerper of bouwlamp. Deze lamp wordt dan ook veel gebruikt op bouwplaatsen of om gebouwen te verlichten. Maar wanneer je zelf in huis aan het verbouwen bent is een led floodlight de ideale lamp om veel licht te hebben. Led floodlights geven veel licht en is daarom ook erg mooi om je tuin mee te verlichten. ’s Avonds kan dit erg mooi zijn!

Led panelen

Ten slotte heb je nog de led panelen. Led panelen heb je in alle soorten en maten en ze worden dan ook op veel verschillende plekken gebruikt. Niet alleen in kantoren of kantines, maar ook in huizen en in restaurants. Het is een subtiele vorm van licht geven die de kamer goed verlichten. Hierdoor ontstaat er weinig schaduw in de ruimte. Daarnaast zijn led panelen erg energiezuinig en ze zijn er met verschillende kleuren licht.