Je hebt prachtige jaloezieën op maat. Maar dan ga je verhuizen. Wat ga je dan doen met die jaloezieën? Natuurlijk gooi je ze niet weg. Maar wat kun je er dan wel mee? Dit is wat je allemaal kunt doen met je jaloezieën op maat als je gaat verhuizen.

1. De jaloezieën meenemen

Je mooie jaloezieën op maat kun je soms gewoon meenemen naar je nieuwe woning. Het zou wel een groot toeval zijn als de ramen van je nieuwe woning precies dezelfde maten hebben. Maar je kunt de maat van de jaloezieën wel (laten) aanpassen. Vaak kun je jaloezieën nog wat inkorten, waardoor ze smaller worden. Dat kan ook met bestaande jaloezieën die je al gebruikt hebt. Je kunt ze zelf inkorten volgens de regels die je meekrijgt tijdens de montage van de jaloezieën, maar het kan ook met de inkortservice van de winkel. Dan krijg je je jaloezieën met aangepaste maten weer terug. Dat lukt alleen niet als de ramen van je nieuwe huis breder zijn, want jaloezieën breder maken is onmogelijk.

2. De jaloezieën achterlaten

De jaloezieën passen perfect bij je oude woning. Als ze nog mooi zijn, is de kans best groot dat de koper ook geïnteresseerd is in de raamdecoratie. Wie weet kun je ze nog verkopen aan de koper van de woning. Samen met de vloer zijn raamdecoraties een van de dingen die heel vaak worden overgedragen op de nieuwe eigenaar. En zijn de jaloezieën al oud en heb je er echt geen interesse meer in, dan kun je ze ook gratis achterlaten voor de nieuwe bewoner. Al moet je daar dan wel overeenstemming over bereiken, want je mag niet zomaar spullen achterlaten in de woning als dat niet afgesproken is.

3. Verkopen via Marktplaats

Jaloezieën zijn best duur. Als je ze niet meeneemt naar je nieuwe woning, kun je ze misschien tweedehands nog voor een leuke prijs verkopen. Ze moeten dan natuurlijk nog wel netjes zijn. Omdat jaloezieën nog wat smaller gemaakt kunnen worden, is het best aantrekkelijk om tweedehands jaloezieën te kopen. Het enige nadeel is dat je de jaloezieën dan op het juiste moment moet zien te verkopen, of je moet ze loshalen en meenemen zodat je ze vanuit je nieuwe huis kunt verkopen.

4. Weggeven

Als laatste kun je de jaloezieën natuurlijk ook weggeven. Informeer bijvoorbeeld eens bij de buren of ze ze willen hebben. Als de huizen in de straat dezelfde maten hebben, kunnen de buren ze keurig ophangen. Je kunt ze ook weggeven aan familie, kennissen of aan de kringloopwinkel. Zo kom je er op een snelle manier vanaf zonder dat je ze naar het stort moet brengen. En waarschijnlijk krijgen de jaloezieën dan ook nog een mooi tweede leven. Best fijn als het nog goede jaloezieën zijn!

Jaloezieën op maat zijn helemaal gemaakt voor jouw ramen. Ze zijn dus zelden precies de goede maat voor je nieuwe woning. Toch kun je er wel andere dingen mee doen als je gaat verhuizen. Met deze 4 opties heb je keus genoeg om nog wat nuttigs te doen met je jaloezieën op maat.