Wanneer jij denkt aan een studentstad is Enschede wellicht niet de eerste stad die je te binnen schiet. Toch zul je je hierover verbazen, want Enschede is één van de meest bruisende studentensteden die Nederland te bieden heeft. Niet alleen vind je hier de Universiteit van Twente, je vindt hier ook veel andere dingen om te doen die perfect passen bij het studentenleven. Deze drie dingen moet jij echt gedaan hebben!

1. FC Twente

Enschede is het huis van één van de grootste voetbalstadions die Nederland te bieden heeft, namelijk het stadion van FC Twente. Een tijdje lang deed deze club het niet heel goed qua prestaties, maar met een fanatieke aanhang en een juiste scouting is FC Twente er weer helemaal bovenop gekomen. Deze fanatieke aanhang is niet weggegaan en zingt nu nog harder – iets wat jij meegemaakt moet hebben! Het stadion van FC Twente is gemakkelijk te bereiken met de trein of de bus, waardoor jij geen reden hebt om niet een keer een potje mee te pakken. Zelfs als jij geen echte voetbalfan bent, zal de sfeer van de Twente-supporters indruk op je maken.

2. Uitgaansleven

Alhoewel studenten aan elkaar worden verbonden door het studeren, vieren ze dit met uitgaan. Enschede is hier de perfecte stad voor! Het staat bekend om zijn plein, waaromheen veel verschillende barretjes, restaurants en clubs zitten, die tot ’s nachts laat geopend zijn. Het is in Enschede vrijwel elke dag mogelijk om uit te gaan, maar ook om gas terug te nemen en van diverse culturen te eten. Met het Metropool is Enschede zelfs thuis van een groot poppodium, waardoor het voor muziekliefhebbers zelfs mogelijk is om hun favoriete Nederlandstalige artiesten op te zien treden.

3. Rijksmuseum Twente

Hou jij van kunst, dan is Enschede ook een perfecte stad voor jou. Deze stad heeft namelijk zijn eigen Rijksmuseum, namelijk het Rijksmuseum Twente. Hier vind je niet de imposante schilderijen die je in het Rijksmuseum van Amsterdam zult vinden, maar wel genoeg andere mooie kunst. Er worden hier veel verschillende kunststijlen gecombineerd, waardoor jij je ogen uitkijkt. Ook wisselt het museum regelmatig van voorstelling, waardoor jij met je studentenpas deze regelmatig bezoeken kunt.

Wonen in Enschede?

Ben jij op zoek naar een woning in Enschede, dan is het handig om te beschikken over een makelaar Enschede. We stellen je graag voor aan Snelder Zijlstra: een makelaar met een specialisme in Twente en omstreken. Wil jij hier een woning vinden, dan kunnen zij je gegarandeerd helpen!