Bij een verhuizing komen ontzettend veel aspecten kijken. Zo moeten je er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle spullen op tijd worden gepakt, adreswijzigingen worden verstuurd en moet je een verhuisbedrijf uitkiezen. Iets wat bij een verhuizing nog wel eens voor problemen kan zorgen is de badkamer. Vaak is dan ook de vraag; wat doen we met de badkamer in de nieuwe woning?

De levertijd is gemiddeld drie maanden dus het is belangrijk hier vooraf goed over na te denken. Zo kun je kiezen voor een nieuwe badkamer, de badkamer opknappen maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om enkele elementen uit de huidige badkamer mee te nemen.

 

Optie 1. De badkamer mee verhuizen

Het mee verhuizen van de badkamer betekent dat deze gedemonteerd moet worden. Dat kan een flinke klus zijn, waarbij onder andere rekening gehouden moet worden met het afsluiten van de hoofdkraan. Het is het beste om te beginnen met het demonteren van de kleinere onderdelen, zoals de wastafel, douchekraan, badkraan of het toilet. Vervolgens kan de rest van de badkamer gedemonteerd worden. Houd er echter rekening mee dat het verhuizen van de badkamer niet altijd mogelijk is. Dit hangt af van de afspraken die bijvoorbeeld gemaakt zijn met de koper van het huis. Daarnaast moet de huidige badkamer wel passen in de nieuwe woning. Controleer de afmetingen dus goed, voordat je besluit om de huidige badkamer mee te nemen. Mocht je besluiten om de badkamer mee te verhuizen, zorg dan in ieder geval voor een goede verhuisverzekering. De kans is namelijk altijd aanwezig dat je badkamer schade oploopt tijdens de verhuizing, met een verzekering krijg je deze schade in ieder geval vergoed.

 

Optie 2. Nieuwe badkamer

Maar wat doe je als je huidige badkamer niet past in je nieuwe woning, of als je met de koper hebt afgesproken dat deze de badkamer overneemt? Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, heb je geen andere keuze dan een nieuwe badkamer aan te schaffen. Maar ook wanneer je ontevreden bent over de huidige badkamer van het huis dat je hebt gekocht, kan het lonen om te gaan kijken naar een nieuwe badkamer. Een nieuwe badkamer is echter een flinke investering. Ondanks dat de prijzen voor een badkamer lopen sterk uit een lopen, moet je rekeninghouden met een gemiddelde prijs van ongeveer €6.000,-. Het is daarom van belang om van tevoren goed na te denken over de inrichting van je badkamer. Je hebt dan ook vaak verschillende inrichtingsmogelijkheden. Ga effectief om met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Het voordeel van een nieuwe badkamer is dat deze in de meeste gevallen tegen een gereduceerd tarief geïnstalleerde kan worden en dat je garantie hebt op de producten.

 

Optie 3. Badkamer opknappen

Is er al wel een badkamer aanwezig in de woning die je hebt gekocht en wil je slechts een paar elementen veranderen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de badkamer op te knappen. Het voordeel hiervan is dat je het helemaal zelf kunt doen, wat natuurlijk erg voordelig is. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe wastafel, nieuwe kleuren op de muur, een grote lamp of een mooie spiegel.   Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden. Bekijk vooraf wat de mogelijkheden zijn, bereken de kosten van het verhuizen van je badkamer, de aanschaf van een nieuwe badkamer of een renovatie. Leg de kosten en je wensen naast elkaar en maak vervolgens een afweging wat de beste keuze is voor jou woonsituatie.