Ga jij het huis uit, of heb je een nieuwe woning gevonden? Er zijn veel dingen waar jij rekening moet gaan houden tijdens de verhuizing, zoals welke spullen je wel meeneemt en welke je moet weggooien. Eén item waar vooral veel over getwist wordt is je fiets: deze kan natuurlijk niet ontbreken in je nieuwe woning, maar hoe krijg je hem er en is deze moeite het wel waard? In deze blog gaan we dieper op deze vragen in.

Problemen die je kunt verwachten

Als je gaat verhuizen, loop je tegen verschillende problemen aan. Je huis is een compleet nieuwe ruimte, die je compleet zelf mag inrichten. Als je uit huis gaat, is de kans groot dat je te maken zult krijgen met minder ruimte dan je voorheen bij je ouders had. Het kan dan dus lastig zijn om je fiets plek te geven, als je deze veilig, binnen wilt neerzetten.

In een nieuwe wijk is dit iets wat je (vooral in het begin) graag doet. Je weet niet goed wat je van de wijk kunt verwachten en dus ook niet of het er veilig is of niet. In het begin voelt alles misschien nog wat onwennig: je gevoel van veiligheid zal dan ook minder groot zijn dan wat je thuis had. Misschien klopt je gevoel wel helemaal niet, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, zet je je fiets waarschijnlijk liever niet buiten neer.

Oplossingen voor je fiets

Er zijn twee oplossingen die jij kunt hanteren voor dit probleem:

  1. Hang je fiets op! Een fiets opgehangen aan de muur staat enorm trendy en het is nog veilig ook. Daarnaast neemt het ook weinig ruimte in beslag: je hoeft geen fietsenstalling te installeren in je woning: je muur is genoeg. Het nadeel van een fiets aan je muur is dat dit best zwaar kan zijn. Dit is dan ook het best uit te voeren met een wielrenfiets, aangezien deze erg licht zijn.
  2. Sluit een fietsverzekering af. Door je fiets te verzekeren, hoef jij niet langer te rekenen op de kosten van een diefstal. Natuurlijk brengt dit maandelijkse kosten met zich mee, maar deze kosten zijn lager dan de aankoop van een compleet nieuwe fiets. Sterker nog: de Inshared fietsverzekering kost je nog geen 10 euro per maand!

Welke kies jij?

Je fiets is essentieel als jij je wilt voortbewegen in een nieuwe stad. Welke van de twee oplossingen ga jij inzetten?