Vaak wordt er bij verticale lamellen gedacht aan raamdecoratie voor op kantoor. Ondanks dat verticale lamellen hier zeker geschikt voor zijn, zijn lamellen ook erg geschikt voor in huis! Ze hebben een sfeervol en strak uiterlijk en zijn erg praktisch. Zet dus al je vooroordelen over verticale lamellen aan de kant en kies eens voor iets anders dan gordijnen of jaloezieën!

De verschillen tussen lamellen en jaloezieën

Het kan verwarrend zijn om te weten wat het verschil is tussen jaloezieën en lamellen. De begrippen worden nog wel eens door elkaar gehaald en daarom is het handig om eerst het verschil te weten tussen beide.

Jaloezieën zijn horizontaal, waardoor je ze kunt kantelen. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende materialen als pvc, aluminium en hout. In tegenstelling tot jaloezieën zijn lamellen verticaal. Ze zijn erg geschikt voor grote, brede en hoge ramen en zijn makkelijk te bedienen door de lamellen te draaien of naar de zijkant te schuiven. Verticale lamellen zijn beschikbaar in materialen als polyester en kunststof.

Geschikt voor elke ruimte in huis

Lamellen zijn voor elke ruimte in jouw huis geschikt! Heb je grote en hoge ramen of schuifdeuren in huis? Dan zijn lamellen een stijlvolle uitkomst. Plaats ze in de woonkamer of eetkamer. Lamellen geven je interieur een strak en stijlvol uiterlijk. Ze zijn dus sfeervol, maar zijn daarnaast ook erg praktisch! Doordat de lamellen makkelijk zijn te bedienen, kun je zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen.

Lamellen zijn niet alleen mooi en praktisch in de woonkamer of eetkamer. Je kunt ze zelfs ophangen in vochtige ruimtes in huis, zoals in de badkamer! Kies hierbij wel voor kunststof jaloezieën en niet voor polyester. Geef op deze manier een stijlvolle touch aan jouw badkamer.

Wil je lamellen in je slaapkamer plaatsen? Dat is een goede keuze! Ze geven je kamer een unieke en stijlvolle uitstraling en je kunt lamellen gemakkelijk combineren met gordijnen. De combinatie van deze twee soorten raamdecoratie zorgen ’s nachts voor volledige verduistering in de slaapkamer en zorgen overdag voor stijl!

Een modern interieur

Ben jij gek op de moderne interieurstijl? Kies dan voor lamellen! Ze hebben een stijlvol en verzorgd uiterlijk en sluiten goed aan op een modern interieur. Wanneer je aan een moderne inrichting denkt, denk je namelijk aan rechte lijnen, eenvoud en veel licht in huis. Lamellen passen hier bij door hun strakke en eenvoudige uiterlijk. Door de makkelijke manier van bedienen kun je de lamellen draaien, waardoor je veel licht in huis binnen kunt laten. Kies voor lamellen in een witte of grijze tint voor een frisse en moderne look! Natuurlijk kun je verticale lamellen ook gebruiken bij andere interieurstijlen.

De voordelen op een rijtje

Tenslotte zetten we hier nog even alle voordelen van lamellen op een rijtje voor jou:

  • Lamellen zijn eenvoudig in onderhoud, doordat je ze met een plumeau of een licht vochtige doek kunt afnemen.
  • Ze zijn makkelijk in gebruik, doordat je de lamellen kunt draaien waardoor je zelf de mate van lichtinval en privacy kunt bepalen.
  • Lamellen hebben een elegant, strak en stijlvol uiterlijk en zijn zeer geschikt voor een modern interieur. Daarnaast geven ze een unieke touch aan jouw interieur!
  • Ze zijn kind veilig, doordat het bedieningskoord niet te lang is. Zo kun je je lamellen zorgeloos overal ophangen.

Zoals je hebt gezien hebben verticale lamellen veel voordelen en zijn ze ook nog eens sfeervol en modern. Neem eens een kijkje op de website van ilumio voor verticale lamellen en vele andere soorten raamdecoratie!