Een gezinsuitbreiding, huisdieren of een zaak aan huis kunnen ervoor zorgen dat je op zoek gaat naar een grotere woonruimte. Van dat kleine appartementje in de stad naar dat fijne huis in de randstand. Een verlangen naar meer ruimte is voor veel mensen een grote motivatie om te verhuizen. En eerlijk is eerlijk, die extra ruimte heeft ook wel heel veel voordelen.

Mocht je nog twijfelen over een verhuizing naar een grotere woning, hier een aantal voordelen voor je op een rijtje:

 

Genieten van ruimte

Een groter huis brengt vaak het voordeel van een grotere tuin met zich mee. Kinderen en dieren kunnen lekker razen in de frisse buitenlucht. Barbecues, verjaardagen en lunches met familie en vrienden worden buiten in het zonnetje al snel een stuk aangenamer. Maar ook zonder het zonnetje kun je heerlijk buiten zitten door gebruik te maken van overkappingen. Genieten in de buitenlucht kan namelijk net zo aangenaam zijn als binnenshuis!

Bron afbeelding

 

Buiten naar binnen halen

Een overkapping kan ook als een verlengstuk van je woonruimte functioneren. Door gebruik te maken van schuifdeuren en warmtelampen kun je een fijne, comfortabele buitenruimte creëren met alle voordelen van binnen. Het fijne is dat je zo ook met minder weer kunt genieten van fluitende vogeltjes en de beweging in de natuur. Kaartavondjes met vrienden, speelruimte voor de kinderen of een ontspannen plek voor een boek en een glaasje wijn. Maak je eigen oase van rust waar je buiten, lekker binnen kan zitten.

Bron afbeelding

Wat extra luxe

Die extra ruimte bezorgt je net dat stukje luxe dat je in de kleinere woning niet kan vinden. Behalve meer ruimte heb je waarschijnlijk ook meer aparte kamers tot je beschikking. Maak er gebruik van! Richt een ongebruikte kamer in als schilder atelier, kantoor of als luxe speelkamer voor de kinderen. Gun jezelf een echte walk-in kledingkast of creëer je eigen happy place; een plekje helemaal voor jezelf. Mocht je nu geen schuur hebben maar buiten wel wat meer ruimte over hebben, denk dan eens aan carports. Bescherm auto’s, fietsen of motoren tegen allerlei weersinvloeden. Net zo effectief als een garage, maar net wat minder prijzig!

Bron afbeelding

Sta natuurlijk wel altijd stil bij de kosten van een eventuele verhuizing. Als je je eigen woning gemakkelijk kunt verkopen en de hypotheeklasten te overzien zijn, is verhuizen voor meer ruimte over het algemeen een goede investering. Geluk, liefde en vrijheid zijn de moeite altijd waard!