Het is niet voor iedereen weggelegd, maar de echt dappere avonturiers kopen maar al te graag een opknapper. Je weet vast wel wat we met een opknapper bedoelen; een oude woning die ideaal is voor investeerders. Een woning vol karakter en potentie, waar van alles aan moet gebeuren voordat het echt ‘bewoonbaar’ te noemen is. Daarnaast een woning die natuurlijk met de juiste investeringen voor een klein bedrag een geweldig fijn thuis kan worden. Hoewel dit huis een geweldige investering is en gegarandeerd een uitdagend project biedt, wordt het verhuizen toch net wat minder makkelijk. Met deze tips zorg je ervoor dat je verhuizing naar de ‘opknapper’ soepeltjes verloopt.

1. Maak een inventaris

De kans is groot dat niet je hele inboedel direct mee naar de nieuwe woning kan. Hoewel er vast bewoonbare ruimten zijn, zal er ook flink geklust moeten worden. Maak dus eerst een inventaris van de inboedel die wel mee kan, en de inboedel die tijdelijk even in een opslag moet wachten.

2. Check de inboedelverzekering

Zoek meteen naar een goedkope inboedelverzekering waar je zowel tijdens een verhuizing, als tijdens het klussen en misschien zelfs in de opslag verzekerd bent tegen schade aan je inboedel. Zeker wanneer je naar een opknapper verhuist is de kans op schade aan je inboedel natuurlijk wat groter. Al dat klussen levert wel eens ongelukjes op.

3. Regel een betrouwbare opslag

De overige onderdelen van de inboedel die nog niet mee naar de nieuwe woning kunnen, moeten tijdelijk even veilig en vertrouwd opgeslagen worden. Misschien heb je het geluk dat de nieuwe woning over een oude garage beschikt waar je deze spullen op kan slaan, of dat je familie of vrienden hebt die dit voor je kunnen regelen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk op zoek naar een externe aanbieder van opslagruimten.

4. Zorg voor de juiste materialen

Zowel tijdens als na het verhuizen zullen de items in je inboedel goed beschermd moeten worden. Pak alles dus extra voorzichtig in met bubbeltjesplastic en andere handige materialen voordat je het in verhuisdozen plaatst. Op deze manier zorg je ervoor dat je spullen ook tijdens het verbouwen veilig blijven. Schaf eventueel grote plastic doeken aan om je meubelstukken mee te beschermen; zowel in de opslag als in de woning. 

5. Een goede planning

Zorg dat dit alles met een goede planning verloopt. Denk vooraf dus goed na over je inventaris, de opslagmogelijkheden, en denk na over de ruimten in de nieuwe woning die leeg moeten zijn, of tijdelijk bezet mogen worden door de inboedel.