Zit jij ook al maanden te dagdromen over de inrichting van je nieuwe huis, en weet je al precies hoe je het hebben wilt, inclusief die toffe nieuwe kleur op de muur? Vaak willen we het helemaal anders doen en hebben we de grootste plannen. We willen een nieuwe bank, andere vloer, andere kleuren en het liefst een totaal andere woonstijl. Met andere woorden… we gaan helemaal los!!

Ondanks dit mooie plaatje in je hoofd is het heel belangrijk dat je bij jezelf blijft en je er prettig bij voelt. Je hebt er niks aan om straks in een hip huis te zitten waar je je niet thuis voelt.

De verhuizing

En dan is het eindelijk zover… we gaan verhuizen en dus proppen we lekker al onze spulletjes in dozen om het vervolgens weer allemaal uit te pakken in ons nieuwe huis. De spullen die je wilt houden krijgen een plekje in huis en de rest verdwijnt vaak weer op zolder. Van uitstel komt afstel zeggen ze wel en helaas is dit vaak ook zo. Op deze manier beland je namelijk al snel weer in je oude vertrouwde woonstijl en blijft het plaatje alleen maar in je hoofd zitten. Dit is natuurlijk zonde want juist een nieuw huis is een mooi leeg canvas om mee te werken en het gelijk goed aan te pakken.

Omdat het best lastig kan zijn om dit goed aan te pakken heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo maak je makkelijk een nieuwe start in jouw nieuwe woonstijl.

Tips:

  1. Ga opzoek naar inspiratie voor jouw nieuwe woonstijl op sociale media, woonwinkels of blader lekker door wat woonmagazines. Bekijk wat je aanspreekt en waar jij je prettig bij voelt.
  2. Heb je dit gedaan en heb je een idee wat je mooi vindt, dan kan je aan de slag met het maken van een moodboard. Dit is een creatieve verzameling van alles wat jij graag terugziet in je interieur. Je kunt mooie foto’s uit woonmagazines knippen en opplakken op een groot vel papier maar je kunt ook een digitaal moodboard maken. Hiervoor kan je gebruik maken van de app Pinterest. Hier verzamel je heel makkelijk foto’s van verschillende woonstijlen en heb je een mooi duidelijk overzicht van je verzameling.
  3. Heb je een partner of huisgenoot? Maak dan samen een moodboard zodat je van elkaar weet wat je mooi vindt en samen komt tot een mooie woonstijl wat voor jullie beide passend is.  Heb je een verschillende smaak of heb je meerdere stijlen wat je aanspreekt? Dan heb je geluk want je kunt ook prima meerdere woonstijlen met elkaar mixen en matchen, dit maakt het juist heel eigen en persoonlijk.
  4. Je hebt in huis waarschijnlijk meerdere ruimtes die ingericht moeten worden. Natuurlijk verdient iedere ruimte een eigen sfeertje maar probeer het in dezelfde stijl te houden, dit zorgt ervoor dat je de rustige uitstraling behoudt.
  5. Als je je moodboard af hebt en dus helemaal happy bent hoe jij je nieuwe huis wilt inrichten ga je een lijstje maken. Op dit lijstje zet je alle woonaccessoires uit je huidige huis die niet meer passen in je toekomstige woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan die rode bank die echt niet meer gaat passen in je landelijke stijl.
  6. Bij alles wat er op je lijstje staat kan je je afvragen of er vervanging voor moet komen. Natuurlijk is er niet altijd budget om alles nieuw te kopen maar als alternatief kan je natuurlijk ook voor tweedehands accessoires kiezen en het bij de kringloop of op marktplaats kopen. Ben je creatief dan is het ook super leuk om spullen te pimpen om het toch passend te maken. Stel jezelf dus bijvoorbeeld de vraag of je een nieuwe bank gaat kopen of dat je er tijdelijk een mooie witte grand foulard over gooit. Maar ook die rode vaas kan je al snel een ander kleurtje geven met een likje verf. Dit zijn dingen waar je al van tevoren over na kunt denken en kunt toepassen.
  7. Spullen die je niet mee wilt nemen kan voor de verhuizing al verkopen op de rommelmarkt, marktplaats of lever het in bij de kringloopwinkel. Dit ruimt lekker op en scheelt weer een hoop werk en gesleep tijdens de verhuizing.

Met deze tips ben je lekker voorbereid en neem je alleen de spullen mee die helemaal gaan shinen in jouw nieuwe woonstijl. En die zolder… die blijft leeg!!

Heb je behoefte aan meer inspiratie of tips? Neem dan eens een kijkje op http://www.lodss.nl/  Hier vind je meer informatie over inspiratiesessies.  Heel veel succes met de verhuizing!!