Gaat u binnenkort verhuizen? Het kan zijn dat uw traplift dan niet meer nodig is, omdat u bijvoorbeeld gelijkvloers gaat wonen of omdat er in het appartementencomplex een lift aanwezig is. Maar als uw nieuwe huis ook een trap heeft, dan is het begrijpelijk dat u uw eigen traplift het liefst gewoon meeneemt. Wat uw wensen ook zijn, er is altijd een ideale oplossing. Je kunt er overigens ook voor kiezen om een tweedehands traplift van Otolift.nl aan te schaffen.


Of u de traplift mee kunt nemen naar uw nieuwe woning, is afhankelijk van verschillende zaken: uw trap, uw nieuwe trap en het trapliftmodel. Het is goed om te weten dat uw traplift op maat gemaakt is voor uw trap. Heeft uw trap exact dezelfde afmetingen als uw nieuwe trap? Dan kunt u de traplift zonder problemen meenemen. Maar, omdat er in Nederland heel veel verschillende soorten trappen bestaan, is dit helaas niet altijd mogelijk. Gelukkig bestaan er voldoende mogelijkheden om uw traplift tóch (deels) mee te nemen.

Verschillende trapliftmodellen
Het is belangrijk om te weten dat er verschillende trapliftmodellen bestaan. En daar komen ook de prijzen van de diverse modellen bij. Er zijn modellen die alleen op rechte trappen passen en modellen die alleen op trappen met bochten passen. Ook zijn er modellen die geschikt zijn voor rechte trappen én trappen met bochten. Een model dat alleen voor rechte trappen bedoeld is, kan nooit op maat gemaakt worden voor een spil- of wenteltrap. In veel gevallen kunt u wel de stoel van uw traplift meenemen. Maar, dan zal er voor uw nieuwe trap een nieuwe (of tweedehands) rail op maat gemaakt moeten worden.

Modulaire traplift
Er bestaat ook een traplift die eenvoudig met u meeverhuist: de Otolift Modul-Air. De rail van deze modulaire traplift bestaat uit onderling uitwisselbare modules. Als u gaat verhuizen, kan de fabrikant de rail gemakkelijk uit elkaar halen. Door de modules te vervangen of de rail aan te vullen met andere modules, wordt uw traplift moeiteloos op maat gemaakt voor uw nieuwe trap. Van de Otolift Modul-Air bestaan inmiddels al ruim 200 verschillende modules. Dat betekent dat er ook voor uw nieuwe trap een perfecte passende rail gemaakt kan worden.


De traplift verhuizen  
Uw traplift moet netjes en voorzichtig van uw trap verwijderd worden. Zo voorkomt u schade aan uw woning én aan uw traplift. Neem daarom altijd contact op met de fabrikant. Die weet hoe uw traplift op een veilige manier verwijderd kan worden. Monteurs van de fabrikant halen uw traplift snel en vakkundig van uw trap en installeren de lift met hetzelfde gemak in uw nieuwe huis. Als u naar een huurwoning verhuist, moet u er wel rekening mee houden dat u schriftelijk toestemming nodig heeft van de verhuurder van uw woning.

De traplift is niet meer nodig
Neemt u de traplift niet mee naar uw nieuwe woning? Dan kunt u overwegen om de traplift te verkopen aan de fabrikant. Afhankelijk van het model, de leeftijd en de staat van uw traplift, krijgt u een overnamebod. Als u hiermee akkoord gaat, zorgt de fabrikant ervoor dat uw traplift netjes en voorzichtig van uw trap gehaald wordt. Het verwijderen van de traplift vindt altijd op korte termijn plaats. U heeft hier verder geen omkijken naar. Zo kunt u zich volledig focussen op belangrijke zaken, zoals uw aankomende verhuizing.