Voorjaarskriebels

Dan heb je geluk!! Dit is namelijk dé periode dat het bij de meesten begint te kriebelen en we alles graag willen veranderen in ons interieur. Het zonnetje komt weer lekker tevoorschijn, buiten wordt alles langzaam weer groen en dit willen we graag naar binnen halen. En omdat je een nieuw huis betrekt kan je hier gelijk fris mee aan de slag.

Verhuizen is natuurlijk geweldig maar houdt er rekening mee dat het soms even kan duren voordat het helemaal naar je zin is in een nieuw huis. Vaak ben je nog wat aan het schuiven en aan het proberen voordat het echt goed voelt en je je er helemaal in thuis gaat voelen.

Maar….een goede voorbereiding is alles!

Hieronder een aantal tips om het wat makkelijker voor je te maken:

Maak van tevoren een moodboard (sfeerbord) zodat je die kan volgen bij de keuzes die je moet maken qua styling en kleurgebruik. Hier kan je tijdschriften voor gebruiken of je kunt hem heel makkelijk digitaal maken via de app Pinterest.  

Ieder jaar is er weer een nieuwe trend in kleurgebruik. Zo brengt Flexa bijvoorbeeld ieder jaar een kleur van het jaar uit. Deze kleur wordt bepaald door een team van internationale designexperts. Ze brengen dan vaak een geheel kleurenpalet uit wat het voor jou makkelijker maakt om voor bepaalde combinaties van kleuren te kiezen.

Probeer de tijd van het jaar ook te betrekken bij het inrichten van het huis. Het is weer voorjaar en de zomer komt eraan en dan zit je toch wat sneller in de buurt van de tuin of lekker in het zonnetje met een goed boek. Hier kan je al rekening mee houden tijdens het inrichten en op die manier bepalen waar je je meubels plaatst.

Verlichting bepaalt de sfeer en uitstraling in je huis, dit mag je dus niet vergeten. Denk er goed over na hoe en waarmee je je huis wilt verlichten. Vind je dit lastig? Vraag dan eens om advies bij een specialist of laat een lichtplan maken. Je zult versteld staan wat dit doet!

Neem vooral lekker de tijd en geniet van je nieuwe plekje!!

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk dan eens op www.lodss.nl of neem contact op via info@lodss.nl