Ga je in de winter verhuizen? Dan zijn er een aantal specifieke punten om rekening mee te houden. Tijdens dit koude seizoen kan de verhuisperiode namelijk nét wat anders verlopen dan normaal. Lees de 5 onderstaande verhuistips door zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 1. Houd het weerbericht in de gaten

Kou is op zich geen groot probleem tijdens het verhuizen. Een flinke regenbui, sneeuw of zelfs hagel is natuurlijk minder handig. Houd daarom vanaf een week voor de verhuisdatum het weerbericht goed in de gaten. Misschien kun je de aankomsttijd van de verhuiswagen nog verzetten of desnoods de hele verhuizing een dagje opschuiven. Zorg er in ieder geval voor dat je op de hoogte bent van de omstandigheden. Dan kun je je er ook goed op voorbereiden.

Tip 2. Sla spullen tijdelijk op

Het is verstandig om ruim van tevoren te beginnen met inpakken. Er zijn altijd wel spullen die je voorlopig niet nodig hebt. In de zomer en lente is het geen probleem om deze ingepakte verhuisdozen te bewaren in de garage of schuur. Maar in de winter is dit niet aan te raden. Door kou en vocht kunnen spullen snel beschadigen. Het is daarom beter om de volle verhuisdozen tijdelijk naar een opslagruimte te brengen. Hier staat alles veilig, droog en afgeschermd. Op 1box.nl kun je al binnen één minuut een opslagruimte regelen bij jou in de buurt. Zodra de verhuizing rond is, kun je de spullen weer ophalen en de opslag eenvoudig opzeggen.

Tip 3. Stop niet alle winterspullen in dozen

Als je op een koude dag gaat verhuizen, moet je natuurlijk niet alle winterspullen al in de verhuisdozen stoppen. Zorg ervoor dat je warme kleding klaar hebt liggen en leg ook de handschoenen, sjaals en mutsen apart.

Tip 4. Pak elektronica extra goed in

In de winter loop je het risico dat elektronische apparaten condensatieschade oplopen. Om dit te voorkomen moet je de spullen extra goed inpakken. Wikkel de televisie bijvoorbeeld niet alleen in bubbeltjesplastic, maar wikkel er eerst ook een paar grote handdoeken omheen.

Tip 5. Regel goed vervoer

Was je van plan om spullen te verhuizen in een aanhangwagen? Dan moet je deze keuze misschien nog eens heroverwegen. Alleen een doek als bescherming is in de winter vaak niet voldoende. Het is nooit 100% bestand tegen flinke regenbuien en ook niet handig om uit te laden tijdens een sneeuwbui. Kies op de onstuimige winterdagen liever voor een busje of verhuiswagen. Zo weet je zeker dat alles veilig en droog bij je nieuwe woning aankomt.