Kantoormeubilair: je wil graag dat het lang meegaat en dat de kwaliteit goed is. Vaak koop je producten in grote oplage. Het aanschaffen van kantoormeubelen doe je dus niet zomaar. Hoe kies je het juiste kantoormeubilair? Lees hier een aantal fouten die vaak gemaakt worden bij de aanschaf van kantoormeubelen. Zo voorkom jij dat je dezelfde fouten maakt.

Geen plan van aanpak

Je wil je kantoor inrichten met kantoormeubelen. Het liefst vul je je kantoorruimte zo snel mogelijk met de items die je nodig hebt, zodat iedereen zijn/haar werk goed kan uitvoeren. Lijkt handig, maar dat is het meestal niet. Het is verstandig om eerst een plan te maken van de producten die je nodig hebt om de ruimtes te vullen. Welke kantoormeubelen heb je nodig? Over welke functies moeten ze beschikken? Vraag ook je personeel of collega’s om input en tips. Zij weten immers als geen ander wat zij nodig hebben om goed te functioneren.

Geen geheel

Bij het bestellen van kantoormeubelen worden veel producten los van elkaar besteld. Alle producten die in de kantoorruimte samen komen kunnen en rommelig geheel vormen. Kleuren en materialen passen niet mooi bij elkaar, waardoor het onnodig rommelig oogt. Op de website van katokantoorinchting.nl vind je kantoorinrichting die goed bij elkaar aansluit.

Goedkoop = duurkoop

Je hoort het waarschijnlijk al vaak genoeg. Toch is dit ook een feit met kantoormeubelen: goedkoop is duurkoop. Is een bureaustoel daadwerkelijk zoveel goedkoper als je hem na twee jaar weer moet vervangen? Waarschijnlijk niet. Kies daarom verstandig en investeer in producten die van betere materialen zijn gemaakt en daardoor ook een langere levensduur hebben. Het zal een grote investering zijn, maar je krijgt er veel voor terug.

Geen losse onderdelen

Bij de aanschaf van meubelen wordt vaak vergeten om te kijken naar het vervangen van de onderdelen. Bij veel meubelen kunnen er nieuwe onderdelen worden gekocht, als er bijvoorbeeld een wiel of armleuning kapot gaat. Het is zonde om een product weg te moeten gooien terwijl er maar een onderdeel kapot is. Kijk daarom vooraf of er losse onderdelen voor de producten gekocht kunnen worden om de levensduur van de meubelen te verlengen en bij te dragen aan een beter milieu.