Landelijke keukens zijn te herkennen aan de warme sfeer en natuurlijke elementen. Het is een belangrijke plek in het huis. Er wordt uitgebreid gekookt, gegeten met familie en geborreld met vrienden. De look is robuust, maar straalt ook rust uit. Wil jij ook graag een landelijke keuken creëren? Volg dan de tips uit dit artikel!

 

Kies voor een ruime opzet

Een landelijke keuken is vaak ruim opgezet. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor een eettafel of betrek het geheel bij de woonkamer. Daarnaast is het mooi om veel daglicht in de keuken te hebben. Dit laat de ruimte een stuk groter lijken! De kookplaat is een belangrijk onderdeel van de keuken. Deze staat dan ook op een centrale plek, samen met de oven. Een landelijk fornuis mag echt opvallen!

 

Wissel af met open en dichte keukenkastjes

Bij een landelijke keuken zie je vaak de afwisseling tussen open en dichte kastjes. In de open kasten kun je namelijk het mooie servies tentoonstellen. Dit is van vroeger uit al erg populair. Het is ook mooi om een aantal houten planken aan de muur te maken. Hier kun je glazen, potten of accessoires opzetten. Het geeft echt die landelijke look!

 

 

Maak gebruik van neutrale kleuren

Kies voor een neutraal kleurenpalet. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een rustig geheel wordt. Warme tinten geven de keuken een huiselijke en gezellige uitstraling. Ga voor kleuren als gebroken wit, crème en bruin. Wil je liever de uitstraling van een moderne landelijke keuken? Dan kun je ook gebruik maken van de kleuren zwart, wit en grijs. Zorg er wel voor dat er genoeg natuurlijke materialen en accessoires in de keuken verwerkt worden.

 

Zet robuuste meubels in de woonkeuken

Een landelijke keuken gaat hand in hand met een ruime eetkamer. Het mooiste is dus om er een grote woonkeuken van te maken. Zet hier een robuuste houten tafel neer met bijpassende luxe stoelen. Kies voor elegante tafelpoten als je gaat voor een klassieke landelijke look. Hou je meer van stoer en modern? Dan kun je een strakke eettafel met stalen poten kopen.

 

Gebruik natuurlijk materialen en accessoires

De keuken is niet compleet zonder natuurlijke accessoires. Deze zijn niet alleen mooi als decoratie, maar ook nog eens praktisch! Neem bijvoorbeeld een houten broodplank of snijplank, houten keukengereedschap, rieten mandjes, linnen theedoeken en servies van keramiek. Je kunt ook droge ingrediënten bewaren in een glazen pot met kurken dop. Deze kun je in een open kast neerzetten of een leuke plek geven op het aanrechtblad.