Ga je binnenkort verhuizen naar een koopwoning? Of trek je misschien pas over een tijdje in je nog te bouwen nieuwbouwwoning? Wat je situatie ook is, niemand wil onnodig teveel betalen voor de grote aankopen die bij een verhuizing horen. Het kopen van een woning is immers al duur genoeg. We geven je daarom graag twee tips om hier en daar wat te besparen op de grote aankopen, zoals je vloer, raamdecoratie en gordijnen.

Tip 1: houd acties en uitverkopen in de gaten

Het is een steeds weer terugkerende traditie op veel meubelboulevards. Het hele jaar door geven ze kortingen, maar vooral aan het begin van de zomer en de winter strooien veel woonwinkels met afprijzingen. Zo kun je soms tot wel 50% korting krijgen op normaliter dure aankopen als laminaat. Vooral als je pas over langere tijd gaat verhuizen en dus nog tijd hebt, loont het echt de moeite acties en kortingen in gaten te houden. Door op het juiste moment je aankoop te doen, kan je veel geld besparen. Des te meer hou je over om je huis leuk aan te kleden met kleinere accessoires

 

Tip 2: bedenk goed wat je wel of juist niet nodig hebt

Een relatief weinig belopen zolder of een slaapkamer kan heel goed af met een mindere kwaliteit vloer dan je woonkamer. Voor je woonkamer is bijvoorbeeld een laminaatvloer van 8mm dikte wel aan te raden, voor je zolder kan goedkoop laminaat van 6mm dikte al voldoende zijn. Let hier goed op en bespaar je de kosten van een dure vloer op bijvoorbeeld de zolder. Hetzelfde geldt voor je gordijnen: soms kiezen mensen voor dure verduisterende gordijnen in de woonkamer, ondanks dat hier niet wordt geslapen. Hiervoor wordt dan gekozen vanwege de isolerende eigenschappen. Woon je in een nieuwbouwhuis? Dan kun je waarschijnlijk ook prima af met gewone gordijnstof, eventueel met een voering.