Verhuis je binnenkort naar een nieuwe woning? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Niet alleen wil je de inboedel van je woning veilig over kunnen brengen. Ook is het belangrijk om het nodige papierwerk in orde te maken! Heb je de verhuizing bijvoorbeeld al doorgegeven aan je nieuwe gemeente? Zijn de verzekeringen overgezet naar je nieuwe huis? Enzovoorts. In dit artikel geven we verschillende tips, die je helpen bij het verhuizen van je meubels. Door de verhuizing van meubels goed voor te bereiden, neemt de kans op schade aan deze meubels sterk af. 

Zorg voor stevig verpakkingsmateriaal 

Sommige meubels, zoals een antieke kast of een loungeset, kunnen behoorlijk kwetsbaar zijn. Wanneer de meubels tijdens de verhuizing tegen een muur of trapleuning botsen, kan dit voor een nare schade aan de meubelstukken zorgen. Reden genoeg om de meubels vooraf stevig in te pakken. Er zijn verschillende verpakkingsmaterialen te gebruiken tijdens een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan het bubbeltjesfolie, wat ook vaak bij de verzending van kwetsbare pakketten wordt gebruikt. Je kunt dit materiaal tegenwoordig bij iedere bouwmarkt kopen. Het is aan te raden om gebruik te maken van meerdere lagen van dit materiaal. 

Een alternatief voor het bubbeltjesfolie is het gebruik van schuimfolie. Dit materiaal is enigszins te vergelijken met bubbeltjesfolie en kan vaak ook bij bouwmarkten worden aangeschaft. Het materiaal biedt een beschermende laag tegen beschadigingen aan meubels. 

Zet meubels op een stuk karton in de verhuiswagen 

Nu je de loungeset van buiten en andere meubels van binnen stevig hebt ingepakt, kun je deze inladen in de verhuiswagen. Het is aan te raden om meubels op een stuk karton te plaatsen. Vaak is de verhuiswagen vies, waardoor je het risico op kleine krasjes op je meubelstukken loopt. Deze krasjes worden bijvoorbeeld veroorzaakt door de zandkorreltjes op de vloer van de verhuiswagen. Door hier een stuk karton tussen te leggen, kan schade aan de meubels voorkomen worden. Naast het gebruik van karton kan ook schuimrubber van pas komen om je meubels te beschermen tegen vuil in de verhuiswagen. 

Tip: om het karton niet te hoeven kopen, kun je al enkele weken voor je verhuizing beginnen met het verzamelen van karton. Gooi oude dozen niet weg, maar klap ze in elkaar! Zo heb je een hele goedkope bescherming tegen beschadigingen aan je meubels. 

Een verhuisbedrijf inschakelen bij de verhuizing 

Niet iedereen heeft de tijd en middelen om meubels stevig in te pakken voorafgaand aan een verhuizing. Het kan om die reden het overwegen waard zijn, om een verhuisbedrijf in te schakelen. Houd er rekening mee dat de planning van verhuisbedrijven vaak behoorlijk vol kan zitten! Om deze reden is het aan te raden om de verhuizing al vroeg in het jaar door te geven. Zoek vooraf uit welk verhuisbedrijf het meest ervaren is in het verhuizen van waardevolle meubelstukken. Vaak kun je op internet recensies van andere consumenten vinden, die het verhuisbedrijf eerder al hebben ingeschakeld voor een verhuisklus. Voor welk verhuisbedrijf kies jij? 

Niet alleen hebben verhuisbedrijven de benodigde middelen om meubels stevig in te kunnen pakken. Ook hebben zij de ervaring om de meubels snel en op efficiënte wijze over te brengen naar je nieuwe woning. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar! Wel zo prettig, in de drukke periode rondom een verhuizing.