Ga je binnenkort verhuizen en voel je de stress al opkomen? Haal een paar keer flink adem en richt je op de voorbereidingen. Met een goede voorbereiding verloopt alles écht een stuk soepeler. Hieronder lees je een aantal concrete tips waar je misschien vandaag al mee aan de slag kunt. Succes!

Begin zo vroeg mogelijk met opruimen

Begin op tijd met het opruimen van je woning. En dan hebben we het gerust over een paar maanden voor de verhuizing. Ga per kamer te werk. Haal alle spullen tevoorschijn, trek lades open en kijk in weggeschoven dozen. Bepaal welke items je niet meer nodig hebt en doe deze meteen weg. Zo voorkom je dat er allemaal troep meeverhuist naar de nieuwe woning. Probeer spullen te verkopen, geef het gratis weg of breng het naar de kringloop. Kapotte en onbruikbare spullen mag je direct weggooien.

Bedenk een handig systeem

Zodra je begint met inpakken, is het handig om dit volgens een vast systeem te doen. Geef de verhuisdozen een label en pak alles gesorteerd in. Dit maakt het uitpakken een stuk makkelijker! Probeer daarnaast op een slimme manier breekbare spullen in te pakken. Bijvoorbeeld met handdoeken, sokken of kledingstukken. Deze moeten toch meegenomen worden.

Berg spullen tijdelijk op in een opslagruimte

Je kunt stress ook verminderen door niet meteen je hele inboedel in één keer te verhuizen naar de nieuwe woning. Zet alleen de noodzakelijke spullen in de verhuiswagen en berg de rest op in een tijdelijke opslagruimte. Tip: Kijk eens naar de mogelijkheden van Kubox.nl. Dit bedrijf bezorgt een opbergbox bij je thuis. (Ook erg handig in tijden van Corona!) Vervolgens kun je het op je gemak inpakken en wordt de ingeladen Kubox weer opgehaald. Jouw box zal veilig worden opgeslagen totdat je de spullen weer nodig hebt. Het bedrijf heeft veel locaties door heel Nederland, dus vast ook in jouw omgeving! Woon je in de buurt van Rotterdam? Dan wordt vanzelfsprekend de opslagruimte thuisbezorgd in Rotterdam. Met dit slimme systeem bespaar je jezelf meerdere ritjes met overvolle auto’s. Super handig!

Regel een oppas voor de kinderen en/of huisdieren

Ga je verhuizen met kleine kinderen? Dan is het waarschijnlijk vanzelfsprekend om op tijd een oppas te regelen. Vergeet dit ook niet als je een huisdier hebt. Zo’n drukke dag kan bij een hond of kat veel stress veroorzaken. Breng ze dus liever een dag van tevoren naar vrienden of familie.

Schakel verhuisexperts en vrienden in

Vraag op tijd een verhuisofferte aan bij een professioneel verhuisbedrijf. Iedere verhuizing is namelijk anders. Het is fijn om ruim van tevoren te weten waar je aan toe bent. Schakel ook alvast wat vrienden in voor de dagen vlak na de verhuizing. Wat extra hulp bij het uitpakken of het regelen van eten is vast welkom.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking