Als u klaar bent om uw huis direct te verkopen, is er een goede kans dat je wilt om dit snel te doen. Het is van cruciaal belang om interesse in uw huis te genereren, vooral als u hoopt om snel te sluiten, of u nu verhuist voor een nieuwe baan die binnenkort begint of een hangend bod op een nieuwe woning hebt. Hoe meer potentiële kopers u kunt aantrekken, hoe groter de kans dat u snel en voor een goede prijs kunt verkopen.

Wat uw motivatie voor de verkoop ook is, hier zijn zes strategieën om snel een huis te verkopen in een trage markt.

Vind de beste makelaar

De eerste stap in het snel verkopen van uw huis is het in dienst nemen van een makelaar. De ideale kandidaat zal bekend zijn met de lokale markt en een trackrecord van succesvolle verkoop hebben. Houd in gedachten dat de verkoper vaak verantwoordelijk is voor zowel de koper en verkoper agent commissies. U zult waarschijnlijk betalen een verkoopcommissie van 2%-4% van uw verkoopprijs in ruil voor het gemak van een agent.

Vergeet niet dat een makelaar, zoals Mercari Vastgoed, u tijdens het hele proces zal bijstaan. Zij zullen coördineren met een professionele fotograaf om foto’s van hoge kwaliteit van uw huis te nemen en te onderhandelen over de beste prijsstelling. Ze zullen ook schrijven een verkoopbare onroerend goed lijst, plan en gastheer voorstellingen, en de markt uw huis om het gezien te krijgen.

Uw aantrekkingskracht verhogen

Het maken van een goede eerste indruk is van cruciaal belang als u snel wilt verkopen. De gevel van een woning en hoe het past in de omringende gemeenschap zijn de eerste dingen die een koper opvalt. Besteed aandacht aan zowel het huis als de omgeving om de aantrekkingskracht van uw huis te verbeteren.

Het kan te laat zijn om grote veranderingen aan te brengen. Als u snel wilt verkopen, overweeg dan basisreparaties en onderhoud aan de buitenkant, zoals bijschilderen, ramen wassen en alles vervangen wat kapot is. Als het niet mogelijk is om uw hele huis opnieuw te schilderen, schilder dan alleen uw deur. U kunt ook uw adresnummers en deurgrepen vervangen door nieuwere, aantrekkelijkere exemplaren.

Zorg ervoor dat de weg van de stoep naar uw portiek schoon en veilig is om op te lopen, indien van toepassing. Dit omvat het herstellen van scheve looppaden en het snoeien van overgroeide struiken. U wilt er zeker van zijn dat potentiële kopers de buitenkant van het huis kunnen zien en er aandacht aan kunnen besteden als ze het naderen, naast dat het een veiligheidsrisico vormt.

Zorg voor onmiddellijke reparaties.

U zult geen tijd hebben voor substantiële verbeteringen, dus concentreer u op snelle reparaties om problemen aan te pakken die potentiële kopers zouden kunnen afschrikken. Onderzoek de woning en pak de eenvoudige zaken aan, zoals:

  • Vervang in de badkamer of keuken alle loszittende tegels.
  • Repareer loszittende scharnieren van deuren of kasten.
  • Verwijder of vervang eventuele verstopte ladegeleiders.
  • Repareer lekkende kranen en controleer of alle afvoersystemen werken.
  • Werk hardhouten vloeren bij of verwijder vlekken op tapijt.

Afhankelijk van hoeveel tijd en geld je hebt om het huis klaar te maken, wil je misschien de inrichting bijwerken, nieuwe apparaten kopen, kastbeslag vervangen en het interieur een frisse (neutrale) kleur geven.

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Overweeg het maken van korte termijn renovaties aan zowel het interieur en exterieur van uw woning als u nodig hebt om uw huis snel te verkopen. Huur een makelaar, een fotograaf, en een staging bedrijf. Bereid je voor om flexibel te zijn als het gaat om de verkoopvoorwaarden.