Helaas valt er nu toch echt niet meer aan te ontkomen; de dagen worden korter, natter en kouder. De wegen worden glibberiger door waterplassen en vallende bladeren. Terrassen zitten niet meer vol, want binnen is waar het gebeurd. Zondagen staan voor koppen thee en films onder een fleecedekentje, in plaats van familie barbecues en gezellige drankjes… Hoewel de herfst en de winter natuurlijk ook zo haar charmes hebben, en de knusheid er eigenlijk wel van af spat, zullen veel Nederlanders beamen; de lente en zomer zijn stukken beter!

Gelukkig is deze periode van het jaar bij uitstek de perfecte tijd om je alweer klaar te stomen voor aankomende zomermaanden, en vergis je niet, want over 5 maand begint de lente alweer! Dus lees snel mee met onze tips om je tuin ready for spring & summer ’23 te maken!

Overkapping of veranda

Eén van de manieren om je te klaarstomen voor lente- en zomeravonden met gezellige gesprekken met fijne mensen om je heen, is het klaarmaken van de tuin. Ookwel; zomerklaar maken! En hoe kan je dat nou beter doen door een veranda of overkapping te plaatsen zodat je ongeacht een klamme zomeravond met een klein plensbuitje, alsnog buiten kan genieten van de heerlijke temperaturen? Klinkt goed toch! Om een veranda te maken kan je gebruik maken DIY-video’s, bouwplannen en heb je natuurlijk hout nodig. Tegenwoordig kan je zelfs bij een online houthandel hout scoren, dus ga eens op ontdekkingstocht en go for it!

Buitenkeukentje met barbecue

Ben jij klaar om jouw tuin de perfecte zomerse VT-wonen glow up te geven? Geloof ons; een buitenkeuken is dé trend van het moment! En het hoeft helemaal niet duur te zijn. Waarschijnlijk heb je al een barbecue in de schuur staan, dus het enige wat jij hoeft te doen is ervoor zorgen dat je een plank hebt waar deze barbecue precies doorheen kan staan, en dat je deze plank op de grond vastzet met bijvoorbeeld mooie stenen blokken. Op het internet vind je vele verschillende manieren om op een goedkope manier toch een ontzettend mooie buitenkeuken te maken!

Ding dong… pizza!

Hoewel een pizza wellicht wat Italiaans aanvoelt, kan het jouw zomeravond meer dan perfect maken! Maar hoe, horen we je denken?! Door een pizzaoven te installeren buiten! Ook voor het maken van een pizza-oven zijn er veel do-it-yourself manieren te vinden om jouw tuin op een te gekke manier te voorzien van een pizza oven; bakken én genieten maar!