Net een elektrische wagen gekocht? Of ga je een elektrische wagen kopen? Dan zijn er verschillende opties om je auto op te laden. Sommige mensen kiezen er voor om de auto enkel op het werk op te laden om energie te besparen, maar de meeste mensen opteren ook thuis een laadpaal te installeren. Investeren in een digitale laadpaal heeft een aantal voordelen, die we graag even voor jou opsommen.

Altijd ter beschikking

Je hoeft je geen zorgen te maken over hoeveel kilometer je nog kan rijden. Geen stress meer over wanneer je bij het volgende tankstation aankomt om even bij te laden of geen paniek meer wanneer alle laadpalen in gebruik zijn. Als je een laadpaal voor je eigen deur hebt zijn deze lastige situaties verleden tijd. Ook is het stroomtarief thuis meestal goedkoper dan dat van een publieke laadpaal.

Dubbel groen

Je kan daarnaast extra voordeel doen met een laadpaal wanneer je zonnepanelen hebt. Als je je auto oplaadt op momenten dat de zon schijnt, gebruik je de stroom die op dat moment wordt opgewekt. Op die manier dring je ook nog eens je productieoverschot terug. Extra voordelig dus.

Extra veilig en extra snel

Wist je dat je met een laadpaal super snel en super veilig kan laden? Met een vermogen tot 22 kWh, kan deze in veel gevallen veel sneller laden dan een normaal stopcontact. Je hoeft bovendien vaak minder ver met de kabel te slepen. En je kan ook nog eens op je beide oren slapen want bij een laadpaal is er, in tegenstelling tot een stopcontact, geen brandgevaar.

Slim opladen

Bij verschillende laadpalen of auto’s is de technologie al zo ver geëvolueerd dat je makkelijk kan communiceren met je wagen en je huis. Wanneer de stroom goedkoper is of wanneer er dalmomenten of piekmomenten zijn, kan jij een melding instellen zodat je het verbruik tot in de puntjes in de gaten kunt houden.

Nooit meer te koud of te warm

Ten slotte is het mogelijk om je auto te verwarmen of te koelen via de app van je auto. Je neemt dan even stroom af van je laadpaal maar laat de warmtepomp gewoon zijn werk doen. Zo is je wagen op elk moment heerlijk aangepast aan jouw ideale temperatuur.