Wanneer je gaat verhuizen, kan het zijn dat je gaat overstappen van energieleverancier. Je kunt blind vertrouwen en je huidige energieleverancier gewoon mee laten verhuizen, maar het kan erg veel lonen om over te stappen. En misschien wil je wel van de traditionele grijze stroom af en bijdragen aan een duurzame aarde.

 

Op je energierekening kun je veel besparen. Zelfs zoveel, dat je meer overhoudt voor dingen waar je wel blij van wordt. Soms scheelt het wel honderden euro’s per jaar en de stroom die uit je stopcontact komt verandert niets. Daarom kun je bij het overstappen het beste beginnen met het vergelijken van energie. Bereken je verwachtte verbruik en bedenk of je voor groene stroom wilt gaan of voor traditionele stroom. Mocht je denken dat groene stroom duurder is dan grijze stroom: dat hoeft helemaal niet zo te zijn. En dan ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

 

Overstappen van energie: de voordelen

Overstappen kan heel wat voordelen hebben. Zo zijn er energieleveranciers met welkomstaanbiedingen. Het kan dus zomaar zijn dat je een maand gratis stroom krijgt of cashback! Te mooi om te laten liggen toch? Daarnaast is het altijd een goede keuze om over te stappen op groene energie en te investeren in een duurzame aarde.

Hoe werkt overstappen?

Dat is meestal erg eenvoudig. Je meldt je aan en de energieleverancier doet de rest. Krijg je bij je huidige energieleverancier een opzegboete omdat je eerder vertrekt? Kijk dan goed naar de voorwaarden van je nieuwe energieleverancier, het kan namelijk zijn dat deze je boete gewoon vergoedt! Nóg een reden om over te stappen en goed te vergelijken.

 

Er zijn energieleveranciers die contact opnemen met je huidige energieleverancier en je contract voor jou opzeggen. Zo hoef je echt helemaal niets te doen.