Er zijn veel verschillende bouwlasers verkrijgbaar. Iedere laser heeft haar eigen functies, maar uiteindelijk werkt iedere laser vrijwel hetzelfde. De laser zendt een lichtstraal uit, deze wordt weerkaatst door een bepaald oppervlak. Door middel van deze afstanden tussen de laser kunnen er nauwkeurige resultaten worden afgelezen. Als jij op zoek bent naar een nieuwe laser voor op de bouw, dan zijn er veel mogelijkheden beschikbaar. Bij het kiezen van de laser raden wij jou aan om rekening te houden met de verschillende eigenschappen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden.

Wat is het nodige bereik?

Een bouwlaser heeft een bepaald bereik. Hoe groter het bereik, hoe duurder de laser over het algemeen zou zijn. Het is afhankelijk van het soort klussen, welk bereik geschikt is voor jou. Wordt de bouwlaser enkel binnenshuis gebruikt? Dan is een bereik van 10 meter waarschijnlijk meer dan voldoende. Voor een laser op de bouw buiten, ben je zeker meer dan 15 meter nodig. Een roterende laser is wellicht de perfecte oplossing voor grote bouwprojecten. Het bereik bij deze laser is aanzienlijk groter, maar de aanschafprijs valt daardoor ook een stuk hoger uit.

Welke hoeveelheid laserlijnen zijn er beschikbaar?

Er zijn drie verschillende laserlijnen mogelijk. Als je enkel de hoogte- en breedtemetingen uitvoert, dan is een laser met 1 of 2 lijnen voldoende voor het uitvoeren van jouw project. Bij vele klussen is niet alleen de hoogte en breedte van belang, maar de diepte ook. Bij het uitvoeren van tegelwerk kan de diepte enorm belangrijk zijn. Om de diepte te kunnen waarnemen, ben je 3 lijnen nodig. Hierdoor krijgt elk omliggend vlak een snijpunt en kan de meting exact worden bepaald.

De kleur van de bouwlaser

De lasers zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren. De rode en groene lasers worden veel gebruikt in de bouw. Iedere kleur heeft haar eigen voor- en nadelen. De groene kleur is voor het menselijk oog beter zichtbaar dan de rode kleur. Het is natuurlijk wel belangrijk dat wij als mens de lijn van de laser kunnen. Als je de laser binnenshuis gebruikt, dan is de rode kleur geschikt. De groene laser is beter zichtbaar, maar daardoor natuurlijk ook duurder. Bij de groene lichtstraal wordt gebruik gemaakt van KTP-kristallen. Deze kristallen zijn duurder, waardoor de prijs ook zal stijgen.

Puntlaser

Een puntlaser is eenvoudig in gebruik. De puntlaser is niet alleen geschikt voor grote bouwprojecten, maar kunnen door iedereen worden gebruikt. De puntlaser bestaat vaak uit twee loodrechte lijnen op elkaar. Door middel van de lijnen kan je eenvoudig het midden van een bepaalde muur bepalen. Op deze manier kan jij de lamp perfect recht boven de eettafel ophangen. Ideaal toch?

Roterende laser

Dit is de koning onder de bouwlaser. Zowel in prijs als in functionaliteit is deze laser de ultieme winnaar. Deze laser projecteert lijnen in 360 graden om zich heen. Alles in de omgeving wordt waargenomen door de laser. Zet de laser centraal op één plek en alle referentiepunten worden ontdekt door de laser. Deze laser is onder andere verkrijgbaar bij Visser & Visser.