Er bestaan veel soorten lampen. Wanneer je een nieuwe lamp nodig hebt, kan je kiezen voor een gloeilamp, een halogeenlamp, maar ook voor LED verlichting. LED verlichting heeft vele voordelen ten opzichte van een gloei- of halogeenlamp. Lees deze blog en ontdek wat de voordelen zijn.

Energiebesparing

Als je kiest voor ledverlichting bespaar je vaak veel energie. Een LED lamp is 90% zuiniger en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Het hangt wel af van de energiebron die je vervangt met LED. Gemiddeld kan je 50% op energieverbruik besparen als je overstapt op LED verlichting.

Levensduur

Een LED lamp heeft gemiddeld een levensduur tussen de 15.000 en 50.000 branduren. Een gloeilamp gaat 1.000 branduren mee, een halogeenlamp 2.000 branduren en een spaarlamp 5.000 branduren. Een gloeilamp moet je met 6 branduren per dag na een halfjaar al vervangen. Een LED lamp vervang je pas na 15 jaar.

Natuurvriendelijk

Gloeilampen en halogeenlampen bevatten stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor mens en natuur. Wanneer deze lampen kapot gaan worden ze weggegooid, hierdoor ontstaat er mogelijk schade. LED lampen zijn niet alleen duurzamer omdat ze langer meegaan, ze kunnen ook gerecycled worden. Op deze manier zijn ze niet schadelijk voor het milieu.

Geld besparend

LED verlichting is op het eerste oog best duur, vergeleken met andere lichtbronnen. LED verlichting is echter wel een slimme lange termijn investering. Doordat LED verlichting steeds in ontwikkeling is, worden de prijzen steeds lager. Daarnaast kan je de investering die je maakt kan je gemakkelijk terugverdienen. Dit komt omdat LED verlichting een levensduur heeft van 5 tot 10 jaar. Halogeenlampoen gaan maar tussen de 1.500 en 3.000 uur mee. Qua kosten sta je na twee jaar gelijk met de kosten van halogeenlampen. Vanaf dan bespaar je ieder jaar gemiddeld 60 euro op je energierekening. Uiteindelijk zijn LED lampen dus veel goedkoper.

Koop jouw nieuwe Led Lampen

Ben je overtuigd door alle voordelen van LED verlichting? En ben je op zoek naar nieuwe verlichting? Kijk dan op de website van Ledlampenkopen.nu en zoek je nieuwe LED lampen uit. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice!