Ben jij net verhuisd? Of ga je bijna verhuizen? Maak gebruik van de lege ruimte en voer grote klussen uit. Jouw nieuwe meubels worden niet vies en de specialisten hebben de ruimte. Met de klussen in dit artikel maak jij van jouw nieuwe huis, je nieuwe thuis.

Plaats een dakkapel

Denk erover na om een dakkapel te plaatsen voordat je de zolder inricht. De specialisten hebben zo genoeg ruimte om te werken. En je hoeft niet alles eerst op te ruimen. Met een dakkapel maak jij van je kleine zolderruimte een volledige leefbare kamer. De grote ramen zorgen ervoor dat er veel licht naar binnen komt.

Een voordelige ofwel goedkope dakkapel kan worden geplaatst vanaf € 3.250. Deze dakkapellen zijn van hout en hebben ongeveer om de 7 jaar een nieuwe laag verf nodig. Voor enkele honderden euro’s meer heb je een dakkapel van kunststof. In Nederland zijn deze dakkapellen het populairst. Het kunststof heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Daarbij kun je het plaatsen van een dakkapel ook zien als investering, de waarde van je woning zal namelijk stijgen.

 

Leg een nieuwe vloer

Kosten bij een verhuizing lopen soms hoog op. Toch is dit het juiste moment om een nieuwe vloer te leggen, de woning is tenslotte nog leeg. Het is misschien een investering die je niet gelijk wilt doen. Maar een vloer is erg bepalend voor de uitstraling van jouw woonkamer. Door de vloer als eerste aan te pakken is het niet nodig om al het meubilair te verplaatsen. Je hebt de ruimte om te werken. Voordat je het weet ligt er een nieuwe vloer.

Investeer in veiligheid

Je bent natuurlijk hartstikke blij met je nieuwe woning. Zorg daarom voor goede beveiliging. Plaats een alarmsysteem die de ogen en oren zijn wanneer er niemand thuis is. Tegenwoordig zijn er veel alarmsystemen die in contact staan met je telefoon. Zo is het mogelijk om vanaf de andere kant van de wereld de camerabeelden in je huis te bekijken. Zorg  daarnaast voor goed hang en sluitwerk. Plaats sloten met een SKG** keurmerk op deuren en ramen. Zo maak je het ongewenste gasten erg lastig om binnen te komen.

Denk daarnaast aan veiligheidssystemen zoals brandmelders en koolstofmonoxidemelders. Deze melders staan 24 uur per dag klaar om onveilige situaties te melden. Vergeet niet om brandblussers en vuurdekens aan te schaffen. Met alle kluswerkzaamheden zit een ongeluk in een klein hoekje.

 

Maak jouw nieuwe huis een thuis

Bij een verhuizing geniet je van het grote voordeel dat het huis nog leeg is. Maak hier zoveel mogelijk gebruik van. Doe grote projecten als het plaatsen van een dakkapel, het leggen van een nieuwe vloer en het verven van de muren als de woning nog niet vol staat. Maak daarnaast gebruik van kleine projecten die nog gedaan moeten worden. Zo is het mogelijk om kabels voor alarmsystemen mooi uit het zicht, achter plinten te verwerken. Veel succes met het klussen in je nieuwe woning.