Krijg je de kriebels van je interieur? Tijd voor een make-over. Zó geef je de woonkamer een nieuwe look zonder al teveel moeite te doen of je spaarrekening te plunderen:

Kies een ander kleuraccent

Als je toe bent aan iets anders kun je heel goed beginnen met een nieuwe, verse kleur. Geef de muur achter de bank een likje verf en vervang de kussenslopen, kaarsen en het kleedje onder de salontafel. Voor een groots effect kies je een bijzonder kleurtje dat in niets lijkt op wat je eerder in huis had: turquoise, koraal, okergeel… Geen zin om te verven? Ook met alleen woonaccessoires en misschien een nieuw bijzettafeltje kun je al een grote verandering aanbrengen in je interieur.

 

Tijd voor een nieuwe bank

Het bankstel is misschien wel de belangrijkste ontspanningsplaats in huis, en het grote meubel neemt bovendien een opvallende plek in je interieur in. Zet een goede, comfortabele, gezellige bank daarom bovenaan je prioriteitenlijstje. Vervang je oude tweezitsbank door een heerlijke design loungebank en je woonkamer is in één klap weer aantrekkelijk!

Vervang alle wanddecoraties

Simpel, betaalbaar en heel effectief: haal alle schilderijen en fotolijsten van de muur en vervang ze door nieuwe. Dat hoeft niet duur te zijn, want je kunt hier heel creatief mee zijn. Hang bijvoorbeeld een mooi, vintage servies aan de wand. Plak een stel gedroogde bloemen op de muur en hang er een lijst om heen. Kies een leuke muursticker of ga zelf aan de slag met een penseel en wat verf!

 

Sfeer met vloerkleedjes

Voeg eens één of twee leuke vloerkleedjes toe aan je interieur. Een Oosters tapijt voor onder de salontafel; een schapenkleedje voor de open haard; een rond kleed onder een stel planten in de hoek van de woonkamer…

 

Verdeel de woonkamer in knusse hoekjes

Ooit gehoord van een roomdivider? Dat is een kast die aan beide zijden is afgewerkt, zodat je deze midden in de kamer kunt zetten en zo de zithoek van de keuken kunt scheiden. Of je werkplaats van de kinderspeelhoek. Met een roomdivider – of dat nu in de vorm van een kast of een kamerscherm is- ziet je interieur er ineens heel anders uit!