Wanneer je gaat verhuizen krijg je met een nieuwe tuin te maken. Soms is die niet helemaal naar wens en wil je deze tuin verbouwen. Waar moet je dan op letten?

Gras of geen gras?

Gras in een tuin ziet er altijd erg leuk uit. Maar het is wel een werkje om bij te houden, vooral in de zomer. Je kunt er ook voor kiezen om nepgras te gebruiken. Dit vergt geen onderhoud en ziet er nog steeds uit zoals echt gras!

 

Een vijver

Afhankelijk van hoe groot je tuin is, kun je er voor kiezen om een vijver te nemen. Het verschil tussen een kleine en grote vijver is groot. Bij een grote vijver heb je al gauw te maken met ook een grote filter (die ook ergens in de tuin geplaatst moet worden) en het neemt veel beslag in van je tuin. Een kleine vijver is daarom een fijnere oplossing. Hier heb je minder kijk naar en het staat nog steeds erg leuk in je tuin. Ook kun je een vijver puur voor het design kiezen.

 

Tafel, stoel en ruimte voor andere elementen

In de zomer is het heerlijk om buiten te kunnen eten. Zorg dus dat je ruimte overhoudt om er een mooie tafel en stoelen bij te zetten. Daarnaast zijn er nog meerdere dingen heerlijk om in de zomer te doen. Namelijk je was buiten hangen. Kies een mooi plekje uit in de tuin waar je jouw droogmolen neer kan zetten waardoor de was heerlijk droog wordt in de zon.

 

Een overkapping of een loungehoek

Het is heerlijk om in je tuin even tot rust te komen en te genieten van een kop koffie of een glas wijn. Wanneer het wat minder weer is, is dit perfect wanneer je tuin een loungehoek of een overkapping heeft. Zo kun je altijd even in je tuin relaxen, zelfs met wat minder weer.

 

Maak het af met een hoveniersbedrijf

Een indeling van je tuin is moeilijk te maken wanneer je er zelf niet heel veel verstand van hebt. Heb je nog wat budget over? Laat er dan een specialist naar kijken. Deze hebben altijd de mooiste ideeën en kunnen de meest prachtige inrichtingen bedenken. Denk aan een hoveniersbedrijf maar ook de wat kleinere, particuliere bedrijfjes.

 

Kijk voor meer tips op onze Verhuisadvies pagina.