Één van de grootste energieverbruikers in huis is de verwarming. Met name in de winter draait deze in vele huishoudens overuren. Als je woning niet goed geïsoleerd is, dan zal het grootste deel van deze warmte ook al snel weer uit huis verdwijnen. Dit is niet alleen heel slecht voor het milieu, maar ook nog eens heel onvoordelig voor je energierekening. Wist je dat je deze rekening tot wel 30% kan verlagen door het isoleren van je dak? Lees er hier alles over!

Soorten dakisolatie

Bij dakisolatie wordt er onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende daktypen, namelijk een hellend dak en een plat dak. Beide daktypes zijn uitstekend te isoleren, maar voor beide soorten geldt een andere aanpak en zijn andere materialen nodig. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen het isoleren vanaf de binnenkant en de buitenkant.

Een hellend dak isoleren

Het isoleren van een hellend dak kan zowel via de binnenkant, als via de buitenkant. De meest voorkomende manier is het isoleren van binnenuit. Deze manier van isoleren staat bekend als het eenvoudigst, maar ook het goedkoopst. Belangrijk bij deze manier van isoleren is het wel het gebruik van een dampremmende folie. Dit voorkomt eventuele vochtproblemen. De meest effectieve manier om een hellend dak te isoleren is echter via de buitenzijde. Bij de manier verlies je geen ruimte aan de binnenkant en de isolatie kan on onderbroken aangebracht worden. Wat zorgt voor een maximaal resultaat en behoud van isolatiewaarde.

Een plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak kan op 3 verschillende manieren. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen een warm-, koud- en omkeerdak. Als je een plat dak gaat isoleren via de buitenzijde dan wordt dit ook wel een warm dak genoemd. Deze isolatie werk je altijd af met een waterdichte laag. Doordat een warm dak bijna niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen is de isolatiewaarde optimaal. Daarnaast is ook de kans op scheuren en vochtproblemen maar klein. Een dak dat via de binnenkant wordt geïsoleerd noem je een koud dak. Bij deze manier van isoleren plaats je de isolatie onder je dakbedekking en je dakbeschot. De laatste manier om je platte dak te isoleren is het zogeheten omkeerdak. Bij deze manier breng je de isolatie aan op de waterdichte laag. Dit zien je vooral veel op een dakterras of een parkeerdak.

Online dakisolatie kopen

Wil je meer weten over dakisolatie of wil je direct dakisolatie bestellen? Kijk dan eens op de website van Sleiderink. Hier vind je alle informatie over het isoleren van daken, de beste isolatiematerialen en de aller scherpste prijzen. Gebruik de handige keuzehulp of bestel direct jouw materiaal in de webshop. Wil je liever persoonlijk geholpen worden? Neem dan gerust contact op met één van de productspecialisten.