Veel huiseigenaren komen op een bepaald moment op het punt dat zij het huis willen verkopen. Een logische stap is voor velen om een makelaar in de arm te nemen. Vervolgens promoot die jouw huis op de woningmarkt. Er wordt door ze bemiddeld en jij verkoopt uiteindelijk je huis. Maar je kunt ook je huis verkopen aan een investeerder. Waarom zou je dat doen?

Je huis verkopen

In 2008 is de bankencrisis de oorzaak geweest dat de huizenprijs drastisch gedaald zijn. Echter zijn we de crisis wel te boven. Er gaat namelijk steeds meer geld om in de huizenmarkt. Als je nu je huis wilt verkopen dan krijg je er veel meer voor dan wanneer je dit vanaf 2008 wilde doen. Maar een volgend huis is automatisch ook duurder. Dus het is zaak dat jij als eigenaar je huis slim verkoopt. Een huis is voor veel mensen het duurste bezit, financieel gezien tenminste.

 

Beleggen in onroerend goed

Onroerend goed vertegenwoordigt meestal een behoorlijke waarde. Daarnaast is een pand een zekere zaak. Het is logischerwijze niet te stelen en met de stijgende prijzen wordt het steeds meer waard. De beleggers in onroerend goed hebben dit al een tijdje in de gaten. Steeds meer investeerders kiezen voor de huizenmarkt. De stabiliteit hiervan wordt in bijna geen enkele andere beleggingsmarkt gevonden. Valuta, grondstoffen en aandelen fluctueren te veel in waarde. Er is wel een verschil in beleggers die voor de korte en de lange termijn beleggen. Vastgoed kopen voor korte termijn is het snel met winst kunnen verkopen. Voor de lange termijn is vaak het verhuren van een pand het hoofddoel.

 

Voordelen van investeerders

Als je je huis gaat verkopen dan kun je je huis dus ook aan een investeerder verkopen. Het belangrijkste is dat een investeerder vanuit een financieel oogpunt gaat kopen. Een reguliere huizenkoper zal zich eerder laten leiden door emotie. Zaken als kleur, omgeving, afwerking hebben een andere dimensie als je je emoties toelaat. Voor een investeerder is dit alleen belangrijk als het iets met de waarde van het pand doet. Door ervaring met allerlei panden schrikt men minder snel terug van achterstallig onderhoud. Het is een kwestie van zien wat er opgeknapt moet worden en wat het kost. De meeste particulier verkopers moeten bij tekenen aan de slag met de hypotheekverstrekker. Een investeerder heeft de middelen om snel de koop te sluiten en te betalen.

 

Snel verkopen of hoog rendement

Als je snel geld wilt zien of in ieder geval snel van je woning af wilt, is verkopen aan een investeerder ideaal. Maar je ontvangt vrijwel nooit de hoogste prijs. Het doel van de belegger is namelijk dat er in de toekomst winst wordt gemaakt. Als een belegger je huis met winst kan verkopen door je keuken en badkamer op te knappen, waarom zou je het dan niet zelf doen? Als je geen haast hebt om je huis te verlaten is dit ook een overweging. Op de lange termijn kan het je meer rendement opleveren.

 

Als je een snelle verkoop van je huis voor jou belangrijk is, overweeg dan te verkopen aan een belegger in vastgoed. Het verkoopt makkelijker dan aan een reguliere huizenkoper. Echter kun je zelf meer over houden als je geduld hebt. Of je knapt je huis zelf op om hem met winst te verkopen.