Geen huis is hetzelfde, dus de keuze voor een eettafel is voor iedereen anders. En de eettafel is natuurlijk wel een belangrijke plek in je huis, het is niet iets dat weggestopt is in een hoekje van de garage. Daarom is het wel zo prettig als het past bij de rest van je interieur. Ook niet onbelangrijk is dat het letterlijk past, ook qua ruimte zul je soms voor lastige keuzes komen te staan. Denk je net de perfecte eettafel te hebben gevonden, blijkt-ie veel te groot voor jouw woonkamer. Wij vertellen je daarom in deze blog waar je op moet letten bij de aankoop van een eettafel.

De rest van je interieur
Als je je huis verder al helemaal hebt ingericht is het zaak dat je je eettafel uitkiest op basis van de meubels die je al hebt. Heb je bijvoorbeeld al een uitgesproken interieurstijl dan kun je zoeken naar een eettafel die daar naadloos op aansluit. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog helemaal niets hebt en dat je je inrichting begint bij het vinden van een mooie eettafel. In dat geval is je eettafel het centrale punt in je zoektocht naar andere meubels.

Vorm en kleur
Als je de stijl bepaald hebt kom je voor het volgende dilemma te staan, welke vorm moet je eettafel zijn? Daarbij is het ook belangrijk te letten op de ruimte, het kan namelijk zijn dat je weinig ruimte hebt en dus voor een wat kleinere tafel moet gaan. Om extra zitplaatsen te creëren kan daarom een ronde of ovalen tafel een uitkomst zijn, je zit dan niet met hoeken van de tafel waar je geen stoel neer kunt zetten. Ook qua kleur is er natuurlijk ontzettend veel keus, waarbij je moet letten op de kleur van de rest van je interieur. Maar vergeet hierbij ook niet dat je eet aan deze tafel, neem je een lichte tafel, dan krijg je sneller vlekken. Zorg dan dus ook dat je een eettafel hebt van makkelijk schoon te maken materiaal en gebruik onderzetters of placemats.

Keuze gemaakt?
Weet jij nou al precies hoe jouw eettafel eruit moet zien? Dan kun je beginnen met je zoektocht. Kijk bijvoorbeeld eens naar de eettafels van Sfeer.nl. Daar vind je een breed aanbod aan eettafels én eetkamerstoelen. Met de verschillende filteropties kun je je zoekopdracht zo specifiek maken als jij wil. Zo weet je zeker dat je alleen de eettafels te zien krijgt die passen bij jouw wensen.