Een gietvloer is een mooie en praktische toevoeging aan je huis. Het is een vloerbedekking die gemaakt is van gietbeton en heeft een moderne en strakke uitstraling. Een G-vloeren gietvloer is gemakkelijk te onderhouden en kan jarenlang meegaan als je hem goed verzorgt. In dit blog geven we je een aantal tips voor het onderhouden en schoonmaken van je gietvloer.

Maak je gietvloer regelmatig schoon

Het is belangrijk om je gietvloer regelmatig te stofzuigen of te dweilen om stof en vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat het vuil zich ophoopt en moeilijk te verwijderen is. Gebruik hiervoor een zachte bezem of dweil en zorg ervoor dat je de vloer goed droog maakt na het schoonmaken, zodat er geen waterresten achterblijven.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Gebruik voor het schoonmaken van je gietvloer altijd milde, pH-neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met agressieve stoffen, zoals bleekmiddel of ammoniak, aangezien deze de toplaag van je gietvloer kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een mild schoonmaakmiddel of maak je eigen schoonmaakmiddel door een mengsel te maken van water en een kleine hoeveelheid afwasmiddel.

Verwijder vlekken direct

Probeer vlekken op je gietvloer zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat ze ingetrokken worden in het beton. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Vlekken van olie of vet zijn moeilijker te verwijderen en kunnen het beste worden behandeld met een speciaal schoonmaakmiddel voor olie- en vetvlekken.

Gebruik een beschermende laag

Om je gietvloer te beschermen tegen vlekken en schade, kun je een beschermende laag aanbrengen. Dit kan een sealer of wax zijn. Deze laag zorgt ervoor dat vuil en vlekken minder gemakkelijk in de vloer trekken en beschermt de vloer tegen schade. Zorg ervoor dat je deze laag regelmatig opnieuw aanbrengt.

Voorkom slijtage

Om slijtage te voorkomen, is het belangrijk om zware objecten zoveel mogelijk te vermijden op je gietvloer. Zet bijvoorbeeld plantenpotjes op een vochtige doek of een kleedje in plaats van rechtstreeks op de vloer. Ook kun je ervoor zorgen dat meubels niet schuiven over de vloer, door gebruik te maken van meubelpootjes of felt pads.

Maak gebruik van vloerbeschermers

Om je gietvloer te beschermen tegen beschadiging, kun je gebruik maken van vloerbeschermers onder bijvoorbeeld meubels of andere zware objecten. Dit zijn kleine, zachte doppen die je op de poten van meubels plaatst om te voorkomen dat ze schuren of krassen maken op de vloer.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid

Een te droge lucht kan leiden tot scheuren in je gietvloer. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis op een gezonde niveau blijft door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken.


Met deze tips in het achterhoofd kun je je gietvloer goed onderhouden en schoonhouden. Zo blijft je vloer jarenlang mooi en in goede staat. Als je toe bent aan professioneel onderhoud, aarzel dan niet om hiervoor een specialist in te schakelen. Zo blijft je gietvloer jarenlang mooi en in goede staat.