Raamfolie is verkrijgbaar in honderden verschillende printjes. Van effen kleurloos raamfolie tot de meest kleurrijke bloemenprints, het bestaat allemaal. Bij www.raamfolieonline.nl vind je allerlei soorten raamfolie om de ramen van je woning, kantoor of winkelpand mee te decoreren.

Privacy folie
Raamfolie wordt het meest gekozen voor het privacy effect dat het biedt. Veel raamfolies zorgen ervoor dat inkijk wordt belemmerd. Vooral in huis is privacy wenselijk. Het is niet prettig als iedere voorbijganger gemakkelijk bij jou naar binnen kijkt. Als je thuis bent is enige privacy wel prettig. Ook in ruimtes zoals een badkamer of toilet is privacy gewenst. Het inkijk werende raamfolie is daar de perfecte oplossing voor. Het gaat dan vaak om het type gezandstraald of melkglas. Je kunt echter ook voor een sfeervol printje gaan, let er dan goed op dat het geen transparante folie is, maar dat het voorzien is van een soort gezandstraalde laag om inkijk te voorkomen.

Waar privacy raamfolie gebruiken?
Privacy is wenselijk in huis, maar vaak ook op kantoren. Zeker panden met meerdere kantoren erin, die van elkaar afgesloten zijn door middel van grote raampartijen, kunnen veel baad hebben bij raamfolie. Zo scherm je de verschillende kantoren toch iets meer van elkaar af. Wanneer je in een meeting zit kan het prettiger zijn als niet iedere voorbijganger je direct aankijkt. Ook spreekruimtes in bedrijfspanden die van glazen scheidingswanden zijn voorzien kunnen veel baad hebben bij privacy folie op de ramen. Privacy folie zorgt ook voor betere concentratie, je wordt immers minder snel afgeleid door wat er aan de andere kant van het raam gebeurt.

Hoe zorgt het raamfolie voor de gewenste privacy?
Raamfolies zoals gezandstraald en melkglas hebben een privacy effect. Dit komt omdat het folie voorzien is van een speciale laag. In het geval van gezandstraald folie, is dat een korrelige laag. Dit zorgt ervoor dat het folie niet meer transparant is. Het folie zorgt er wel voor dat daglicht er gewoon doorheen komt, vaak is dat ook wenselijk.

Is het raamfolie 100% inkijk werend?
Nee, er bestaan geen raamfolies die licht doorlaten én 100% inkijk werend zijn. Het zicht wordt echter wel zeer beperkt door het raamfolie. Het is afhankelijk van hoe dicht je bij het folie staat. Een potje in de vensterbank dat vrijwel tegen het folie aan staat, is vrij goed zichtbaar. Zet je het potje 20 centimeter verder van het folie af, dan zie je deze bijna niet meer. Raamfolie met gezandstraald of melkglas effect worden veel gebruikt voor badkamers en toiletten, waar inkijk zeker niet gewenst is. Het raamfolie is daarvoor zeer geschikt.