Het is een vraag waar iedereen mee te maken krijgt. Je wil verhuizen, maar weet één ding niet goed: ga je kopen of huren? Het is een lastige vraag, die voor veel mensen niet zo maar te beantwoorden is. In deze blog helpen we je de keuze te maken, door uit te leggen in welke gevallen mensen kopen en wanneer ze huren. Lees snel verder!

Wanneer huren?

Van oudsher wordt het vaak afgeraden om te huren, omdat men vroeger enorm hield van vastigheid. Met huren heb je dit niet: je betaalt elke maand een bedrag om ergens te mogen wonen, maar dit is nog niet van jou. Toch is in de huidige huizenmarkt het helemaal niet raar om te huren. Sterker nog: voor veel mensen is dit een wijze keuze.

Huren doe je voornamelijk wanneer jij nog niet het vaste inkomen hebt om een hypotheek aan te vragen waarmee je in een mooi huis kunt wonen. De prijzen hiervan lopen namelijk torenhoog op. Zo hoog, dat je zelfs als je het wel kunt betalen, je je af moet vragen of het wel slim is. Doordat je met huren vastzit aan een contract, heb je namelijk alsnog enige vastigheid, vooral als je je gewoon keurig gedraagt. Het is dus een goede optie voor de nieuwe woner die nog niet te veel geld in één keer kwijt wil zijn.

Wanneer kopen?

Werk jij een vast aantal uren en bouw je daarmee een mooie hypotheek op, dan is een woning kopen geen slechte keuze. Door dit te doen, eigen je je een woning helemaal toe. Dit betekent niet alleen dat je niet uit het huis gezet kan worden, het betekent ook dat jij met huis kunt doen wat je wil. Waar veel huurders tegenaanlopen is dat ze een woning moet nemen voor wat het is, in sommige gevallen zelfs gestoffeerd en al. Een eigen huis betekent dat jijzelf degene bent die bepaald hoe je huis eruit komt te zien!

Alhoewel kopen enorm duur kan zijn (en het nog maar de vraag is of je dit geld terugkrijgt als je gaat verkopen), geeft het je wel vastigheid. Veel mensen hechten veel waarde aan het eigenen van een huis en dit ook echt op hun naam te hebben staan. Geld dit ook voor jou, dan is kopen in plaats van huren de juiste optie.

Hoe vind je het juiste huis?

Een vraagstuk waar veel mensen, zowel kopers als huurders, het moeilijk mee hebben is het vinden van een huis. Loop jij hier tegen aan in de buurt van Groningen, dan raden we je aan in contact te komen met Pandomo makelaars Groningen. Zij weten alles over de huidige huizenmarkt in Groningen en weten perfect de juiste woning te koppelen aan jouw wens. Kom in contact en ervaar het zelf!