Wie gaat verhuizen, wil natuurlijk ook zijn / haar familie, vrienden en kennissen op de hoogte brengen van de aanstaande verhuizing. De ideale manier om dit te doen is door het versturen van een verhuiskaartje. Maar wanneer doe je dit? En wat zet je precies op de kaart? Op deze pagina zetten we dit voor de lezers van Verhuisadvies.nl op een rijtje.

Wanneer verstuur je verhuiskaarten?

Het doel van een verhuisbericht is het doorgeven van de verhuizing. Er zijn twee momenten waarop je de verhuiskaarten verstuurt voor de verhuizing én op het moment dat de verhuizing heeft plaatsgevonden en je gasten kunt ontvangen.

 

Het grote voordeel van de kaarten vooraf sturen is dat je iedereen makkelijk in een keer op de hoogte brengt van de naderende verhuizing. Ook krijg je wellicht hulp aangeboden bij het sjouwen en het verhuizen van de meubels.

 

Verstuur je de kaarten zodra je helemaal bent geïnstalleerd, dan kun je ook gelijk je familie, vrienden en kennissen uitnodigen voor een rondleiding of housewarming.

 

Wat zet je op de kaart?

Met het versturen van de kaart, komt natuurlijk ook de tekst en de inhoud. Een korte checklist:

 

– Je naam

– Het nieuwe adres

– De verhuisdatum

– Optioneel: uitnodiging van de housewarming

– Optioneel: een plattegrond van de route naar de woning

– Optioneel: op de voorkant een foto van de nieuwe woning

 

Hoe verstuur je een kaart?

Steeds meer Nederlanders kiezen niet meer voor een traditionele kaart, maar ze kiezen ervoor om online een kaart te maken en te versturen. Bijvoorbeeld bij Greetz kun je kiezen uit honderden verschillende verhuiskaarten. Leuk is ook de mogelijk om zelf eigen fotomateriaal op de kaart te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding van de nieuwe woning uploaden op de voorkant van de kaart.

Handig is ook dat je de kaarten maar één keer hoeft te maken en dan kunt versturen naar zoveel adressen als je zelf wilt.