Sommige mensen kunnen niet wachten tot kerst voorbij is, terwijl anderen juist het liefst het hele jaar door kerst willen. Wanneer je een traan laat als je op derde kerstdag de restjes op hebt van het kerstdiner de dag ervoor, dan wil je het liefst dat het over een week alweer kerst is. Maar we hebben goed nieuws als je zo fan van kerst bent! Je kunt namelijk op een legale manier al kerst eerder in huis halen!

Nu is het natuurlijk nooit illegaal als je het hele jaar door kerst viert, maar je kunt er wel veel op aangesproken worden. Om ervoor te zorgen dat je de kerst eerder in huis haalt, zonder dat mensen dat in je omgeving al door hebben zijn hier 5 tips om de kerstsfeer zo vroeg mogelijk in huis te hebben.

1.    Begin met het decoreren van je huis zodra de herfst begint

Wanneer de herfst begint, kun je je huis opfleuren met kerstdecoraties. Het is leuk om warme kleuren en elementen zoals pompoenen, dennenappels, takken en bladeren in de herfst te gebruiken. Je hebt dan al decoratie in je huis liggen. Om de kerst ook in huis te halen ga je langzaam herfst- en kerstdecoraties combineren. Als je elke week een herfstdecoratie vervangt voor een kerstdecoratie valt het niemand op.

2.    Hang verlichting op wanneer de dagen weer donkerder worden

Wanneer de dagen weer korter ligt zijn en langer donker, kun je al beginnen met verlichting ophangen. Er zijn steeds meer huizen die dit al vroegtijdig doen. Dus jij kunt je verlichting ook al naar buiten halen. Als je daartussen dan een kerstboom LED verlichting opzet, valt deze nauwelijks nog op.

3.    Speel kerstliedjes af in huis

Muziek kan een grote invloed hebben op de sfeer en het gevoel van een ruimte. Als je alleen thuis bent, kun je draaien wat je wilt. Je zou zelfs het hele jaar kerstmuziek kunnen draaien als jij dat graag wil. Maar vooral wanneer het buiten weer vroeg donker wordt en je op de achtergrond kerstmuziek hoort, krijg je al weer snel het kerstgevoel te pakken. Ook al is het nog lang niet december.

4.    Bak kerstkoekjes

Alle mensen en gasten houden van eten. Dus als jij koekjes bakt, dan zijn ze vooral blij dat ze een koekje hebben. De vorm maakt op dat moment niet uit. Dus je kunt al vroeg beginnen met kerstkoekjes bakken. Als ze er wel vragen over hebben, kun je als smoes gebruiken dat je op dat moment geen andere koekjesvormen kon vinden. Zo kun je stiekem al de kerstsfeer delen met anderen, zonder dat ze dat zelf doorhebben.

Benieuwd wat je nog meer allemaal in huis kan halen, voordat de kerst begint? Neem dan een kijkje op Fairybell.nl!