Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om de isolatiewaarde van hun huis op verschillende manieren te verbeteren. Er kan in dit geval niet alleen voor worden gekozen om de gewone isolatie te verbeteren of extra isolatie te (laten) plaatsen, daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om de aanwezige beglazing te laten vervangen. Wat glas isolatie betreft zijn er de voorbije jaren aanzienlijke sprongen gemaakt in de juiste richting. Daar waar mensen vroeger verplicht waren om rekening te houden met een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan warmteverlies bij hun woning vanwege het gebruik van enkel glas is dat tegenwoordig niet langer het geval. Hoe kan je ook jouw huis duurzamer maken met behulp van glas isolatie? We vertellen het je graag door middel van de informatie welke is terug te vinden op deze pagina.

Mogelijkheden op vlak van duurzame glas isolatie

Los van het feit dat het tegenwoordig bijzonder moeilijk is geworden om nog enkele beglazing te vinden spreekt het voor zich dat gebruikmaken van een dergelijk soort glas ook helemaal niet meer interessant genoemd kan worden, in tegendeel. Wanneer je van plan bent om gebruik te maken van duurzame glas isolatie in je woning is het sowieso geen goed idee om in de richting te kijken van enkel glas. Zelfs standaard, dubbel glas is niet meer zo interessant als vroeger het geval was. Dit heeft uiteraard alles te maken met vele, interessantere alternatieven die op de markt zijn terug te vinden. Wij hebben de verschillende opties op vlak van duurzame glas isolatie alvast even voor je op een rijtje gezet.

1.) Hoogrendementsglas

In de basis is hoogrendementsglas in principe hetzelfde als het klassiek, dubbel glas. Toch is er één belangrijk verschil tussen beiden. Dit verschil is terug te vinden onder de vorm van de coating waar hoogrendementsglas over beschikt. Deze coating zorgt er namelijk voor dat de isolerende werking nog een extra duwtje in de rug krijgt. Dit betekent dat hoogrendementsglas nog net wat beter isoleert in vergelijking met gewoon dubbel glas. De zogenaamde U-waarde waar hoogrendementsglas over beschikt is gelegen rond de 1,6 W/m2 K.

2.) HR++ glas

HR++ glas is hoogrendementsglas waarbij er sprake is van een spouw die op een andere manier is opgevuld. Voor het opvullen van de spouw wordt dan ook geen gebruik gemaakt van droge lucht, maar wel van edelgas. Het kan hierbij zowel gaan om Argon als Xenon gas. Ook dit zorgt er voor dat er een aanzienlijk betere isolatiewaarde ontstaat. De U-waarde waar je op kan rekenen bij HR++ glas is dan ook gelegen rond de 1,1 W/m2 K.

3.) HR+++ glas

Een derde mogelijkheid waarover je beschikt op vlak van duurzame glas isolatie is terug te vinden onder de vorm van het HR+++ glas. Het gaat hierbij om hoogrendementsglas welke is voorzien van een coating evenals edelgas in de spouw. Daarnaast is het glas ook drie glaslagen dik in plaats van twee. Dit zorgt er voor dat je kan rekenen op een indrukwekkende U-waarde welke is gelegen tussen de 0,5 en 0,9. Dit hoogrendementsglas beschikt dus duidelijk over de hoogste isolatiewaarde en is bijgevolg de interessantste keuze voor een echt duurzame woning. Let wel, het spreekt voor zich dat HR+++ glas ook de duurste keuze is.

Hoeveel kost duurzame glas isolatie?

Duurzame glas isolatie is zeker niet goedkoop. Het moet echter gezegd dat veel mensen dit (terecht) zien als een investering voor de toekomst. Op het ogenblik dat je investering in duurzame glas isolatie is terugverdiend blijf je namelijk nog in de daarop volgende jaren genieten van de energiebesparing die er mee wordt gerealiseerd. Hoe dan ook, ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten waar je rekening mee dient te houden op vlak van duurzame glas isolatie? Dan kan de onderstaande prijstabel je daar een goed beeld van geven.

Type duurzame glas isolatie

Gemiddelde kostprijs

Hoogrendementsglas

Gemiddeld ongeveer 75 euro per vierkante meter

HR++ glas

Gemiddeld ongeveer 85 euro per vierkante meter

HR+++ glas

Gemiddeld ongeveer 125 euro per vierkante meter

 

Ondanks het feit dat hoogrendementsglas dus duidelijk (aanzienlijk) duurder is in vergelijking met gewone dubbele beglazing spreekt het voor zich dat er ook een zeer mooie besparing mee kan worden gerealiseerd. Het mag dan ook duidelijk zijn, investeren in duurzame glas isolatie is absoluut de moeite waard wanneer je een hoge energiefactuur wenst te voorkomen. Lees ook: subsidies dubbel glas

Hoe besparen op duurzame glas isolatie?

Ondanks het feit dat het prijskaartje van duurzame glas isolatie dus wat hoger is gelegen in vergelijking met gewoon dubbel glas is het toch op verschillende manieren mogelijk om hier een besparing op te realiseren. Zo doe je er altijd goed aan om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven voor het laten leveren en plaatsen van de duurzame glas isolatie. Daarnaast kan het ook een aanrader zijn om vooral te kijken in de richting van regionale bedrijven. Een vakman die in je eigen regio is gevestigd zal immers heel wat beperktere voorrijkosten aanrekenen in vergelijking met een vakman die ver bij je vandaan is gevestigd. Ook hier kan je dan ook zeker en vast rekening mee houden wanneer je graag een bepaalde besparing wil realiseren op de aankoop en plaatsing van jouw duurzame glas isolatie.