Ga je binnenkort verhuizen en wil je de nieuwe woning een verrassende look geven? Voeg dan een futuristische touch toe! Het zal iedereen aanspreken die houdt van een minimalistisch interieur. Bij deze stijl ligt de nadruk op unieke designs, strakke lijnen en mooi materiaalgebruik.

Benadruk strakke lijnen

Laat op diverse manieren strakke lijnen terugkomen in je interieur. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een minimalistisch bankstel in de woonkamer. Een Leolux bank is hier een goed voorbeeld van. Spreekt een futuristische bank met ronde vormen je meer aan? Benadruk dan de strakke lijnen van de ruimte met een vierkant vloerkleed en een rechthoekige salontafel.

Werk met zwart en wit

Je kunt eenvoudig een futuristische sfeer creëren door de basis wit te houden en diverse zwarte elementen toe te voegen. Beide kleuren zijn ingetogen, maar alles behalve saai. Samen vormen ze een stoer contrast. Mocht je behoefte hebben aan een warmere kleur in huis, kun je houten elementen of diverse blauwtinten toevoegen.

Pas domotica toe

Met domotica maak je je huis slimmer en comfortabeler. Het is technologie waarmee je diverse onderdelen van de woning kunt automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld raamdecoratie van een afstandje bedienen of verlichting regelen met je telefoon. Een andere optie is om stijlvolle speakers aan te schaffen en spraakbesturing te activeren. Dit past perfect bij de futuristische sfeer.

Koop lage zitmeubelen

Veel meubelen met een futuristisch uiterlijk hebben een lage zitting. Kijk maar eens naar deze Leolux Pallone fauteuil met lage pootjes. Het unieke design sluit erg goed aan op de stijl. Het is absoluut een statement voor in de woonkamer! Naast het lage ontwerp past bekleding van leder mooi bij het moderne uiterlijk.

Plaats een futuristische trap

Hoe gaaf is deze zwevende trap? Het ontwerp komt het beste tot zijn recht in een grote hal of middenin de woonkamer. Mocht je voor de veiligheid een trapleuning toe willen voegen, kun je het beste kiezen voor een glazen balustrade. Dit doet niets af van de futuristische look, maar zorgt wel voor wat meer houvast.

Gebruik van ledverlichting

Voeg tot slot witte of gekleurde ledverlichting toe aan je nieuwe woning. Dit kan een grote hanglamp zijn met een opvallende vorm, maar met simpele led strips creëer je ook al een gave look. Deze strips kun je bijvoorbeeld achter een kastje plakken, onder je bureau monteren of in de keuken verwerken.

Zou jij een futuristische touch willen toevoegen aan je nieuwe huis?