Bij een verhuizing komt veel kijken. Een overzicht van alle aanbieders en contracten is een van de essentiële zaken op de to-do lijst. Om je wat op weg te helpen hebben we de belangrijkste zaken met betrekking tot verhuizen en energie even voor je op een rijtje gezet; kun jij verder met inpakken.

 

1. Aanbieder

Doe van te voren navraag over de energie aanbieder die op dit moment in de woning aangesloten is. De huidige bewoners zullen hun contract opzeggen, maar dit betekend niet direct dat jouw aanbieder mee kan naar de nieuwe woning. Check even of je huidige aanbieder ook diensten biedt op het nieuwe adres. Misschien kun je ook wel een goedkopere energie aanbieder vinden tijdens deze verhuizing. Een goed moment om over te stappen en flink wat geld te besparen.

2. Slimme thermostaat

Heb je op dit moment een slimme thermostaat, of hangt er een in de nieuwe woning? Controleer dan even of deze thermostaat meeverhuisd wordt of dat er een nieuwe thermostaat nodig is. Een slimme thermostaat is namelijk vaak locatie gebonden. Heb je nog geen slimme thermostaat, dan is dit een goed moment om een eventuele aanschaf te overwegen. Een slimme thermostaat is niet alleen enorm handig, maar zorgt er ook voor dat je duurzamer met je energie omgaat.

 

3. Verhuizing doorgeven

Besluit je om bij de huidige aanbieder te blijven en je contract met je mee te verhuizen? Geef dan op tijd je verhuizing door. Je leverancier verzorgt namelijk ook de contacten met andere partijen die invloed hebben op de energielevering. Dit voorkomt situaties waarin je tijdelijk geen stroom hebt, of onverwacht hoge of verwarrende energierekeningen.

 

4. Meterstanden

Neem op de dag van de sleuteloverdracht de meterstanden op van zowel de oude, als de nieuwe woning. Je kan dit het beste met de nieuwe / oude bewoners doen om verwarring te voorkomen. Stuur de genoteerde meterstanden door naar de leverancier.

 

5. Eindafrekening

Zodra je leverancier de meterstanden heeft ontvangen zal er een eindafrekening opgemaakt worden voor de oude woning. Controleer deze even goed op correctheid voordat je betaald.

6. Voorschot

Hetzelfde geld voor het voorschot bedrag van de nieuwe woning. Je ontvangt een schriftelijke bevestiging met de ingangsdatum van deze nieuwe energielevering. Op deze bevestiging staan de zowel de beginmeterstanden als het voorschotbedrag vermeld. Loop dit allemaal even goed na om zeker te zijn van een duidelijke administratie. Verhuis je naar een nieuwbouwwoning, dan wordt dit voorschot bedrag gebaseerd op een schatting van je verbruik. Je kan het voorschotbedrag altijd wijzigen.