Ben jij één van de gelukkigen die in de afgelopen periode wél een huis op de kop heeft weten te tikken? Gefeliciteerd! Hoewel de way to de koop van het huis misschien niet de gemakkelijkste was, gaat het echte werk nu pas echt beginnen… strippen, naar wens maken, misschien heb je wel een magazine-waardige VT-wonen woning in gedachten. Dit laatste is natuurlijk mogelijk, als je de trends van het moment volgt! We nemen je graag mee in onze favoriete trends die magazine-waardig zijn; doe vooral je inspiratie op en kies waar jij je fijn bij voelt; jij moet er uiteindelijk in wonen, niet wij!

Vloeren trends

Een groot onderdeel van een nieuwe woning is het plaatsen of aanleggen van een nieuwe vloer. Hoe je het ook went of keert, een vloer is een groot onderdeel van de uitstraling van je woning en het is daarom van groot belang dat je een vloer kiest die goed bij je past en die je echt mooi vindt! Er zijn een aantal vloer trends die we graag uitlichten;

  1. De visgraat vloer. Heb je misschien vaak voorbij zien komen, is daarom niet minder mooi! Het fijne aan een visgraatvloer is dat je deze vloer zelf kan inleggen, vooral als je voor een kliksysteem van de vloer kiest!
  2. Keramisch parket. Deze soort vloer is een tegelvloer met houtlook; de tegelvloer is hierdoor erg onderhoudsvriendelijk. Daarnaast is vloerverwarming mogelijk bij keramisch parket, terwijl dit bij een houten vloer niet mogelijk is (door de warmte zou het hout dan gaan trekken).
  3. Het gebruik van een kleed! Hoewel dit misschien de vloer zelf niet betreft, heeft het ook een groot aandeel in de uitstraling van de vloer. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een extra groot vloerkleed te gebruiken; bijvoorbeeld voor de hele eetkamer hoek!

Deurentrends

Een andere trend van dit moment is het plaatsen van de mooiste deuren. Een deur dient er natuurlijk voor om van de ene ruimte naar de ander te komen en een scheiding tussen twee ruimtes te kunnen plaatsen. Het is daarom wel goed als de deur goed bij de muren past, en zowel bij de ene ruimte als bij de andere ruimte goed tot zijn recht komt. Er zijn twee deuren trends waar wij erg fan van zijn!

  1. Stalen deuren; een deur die uit glas bestaat en wordt ondersteund door een stalen frame. Geeft een retro en industrieel achtige look. Je kan natuurlijk zelf kiezen welke kleur staal je gebruikt voor het frame, waardoor je de deur als een totale fit in jouw interieur kan maken!
  2. Oude deuren herbruiken. Tegenwoordig zien we steeds vaker terug dat – bijvoorbeeld in jaren 30 woningen –, de oude deuren worden teruggeplaatst. Het komt vaak voor dat deze deuren nog op zolder liggen, en dat er jaren geleden andere deuren ingezet zijn. De trend van het moment? Deze deuren opfrissen en weer terugplaatsen; oude deuren er uit, nieuwe oude deuren er in!