De zomer is officieel voorbij en de kou nadert weer het land. Een goed moment om de tuin een herinrichting te geven! Bij de herfst denken we vooral aan de kleuren bruin, oranje, (kastanje)rood, okergeel. Je zou dit thema kleuren kunnen aanhouden voor de inrichting van de tuin. Mooie kussens in deze kleuren voor de tuinmeubels, of een mooie boom planten met rode bladeren. Er zijn ontzettend veel ideeën te bedenken om te doen met de tuin. Zo veel, dat we ons voor kunnen stellen dat het moeilijk is om een keuze te maken. In deze blogs bespreken we drie trends om jouw tuin herfst klaar te maken!

Het plaatsen van een veranda

Je ziet ze steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om een veranda te plaatsen. Het is een ontzettend mooie en luxe aanbouw voor je woning. Doordat de wanden en het dak van glas zijn gemaakt, kun je van de mooie omgeving in je tuin genieten terwijl de deuren dicht zijn doordat het buiten fris is. Of wat dacht je ervan om lekker weg te dommelen in een stoel terwijl je regeldruppels op het dak ziet vallen? Daarnaast stijgt de waarde van jouw huis met een veranda. Kan goed van pas komen als je ooit wil verhuizen!

Geef de tuin een kleurtje

Veel bloemen bloeien meestal in de lente en zomer. Maar wist je dat er zijn ook bloemsoorten te vinden zijn die in de herfst bloeien? Combineer de mooie paarse herfstasters en Verbena Bonariensis (ook wel ijzerhard genoemd) bloemen met witte herfstanemonen bijvoorbeeld om kleur in de tuin te brengen. Met een combinatie lampenpoetsergras maak je het lekker wild, maar kleurrijk! Om de bruine herfstkleur terug te laten komen in de tuin, kun je het zand met Franse boomschors bedekken bijvoorbeeld. Tip: bij 123natuurproducten.nl kun je verschillende soorten boomschors vinden!

Haal een vuurkorf in huis

De temperaturen zakken langzamerhand, maar het is nog niet te koud om een avond in de tuin door te brengen. Je kunt lekker met een dekentje buiten zitten, maar een vuurtje maakt het net wat gezelliger. Een vuurkorf kan je daar heel goed bij helpen. Heerlijk met je vrienden een kampvuurtje aansteken om marshmallows te roosteren onder het genot van een biertje en ontzettend goede gesprekken. Daarnaast zorgt de rook ervoor dat de vervelende muggen wegblijven, waardoor je niet lek gestoken wordt!