Ben je een beetje uitgekeken op die tuin set die al 10 jaar in je achtertuin staat? Misschien ben je toe aan iets nieuws! Je tuin opnieuw inrichten is een leuke bezigheid en er zijn ontzettend veel verschillende opties en mogelijkheden. Zo kun je voor een praktische inrichting gaan of juist voor een hele comfortabele, door middel van de juiste meubels. Dit zijn de 5 leukste meubels om in je tuin te hebben.

Een loungebank voor het ultieme comfort

Een loungebank in je tuin is bijna onmisbaar. Het geeft ontzettend veel sfeer aan je tuin en zit super comfortabel. Je kan het zo leuk maken als je wilt, door middel van de kussens die je in de bank legt en de kleur die je de bank geeft. Dat laatste kan natuurlijk alleen als je de bank zelf maakt. Want ja, dat is ook zeker mogelijk! Je kan heel snel en eenvoudig hout online kopen en je eigen bank in elkaar klussen. Met het juiste ontwerp en gereedschap is het een makkelijkere klus dan je misschien zou denken. Misschien kies je geen ingewikkelde hoekbank, maar een fijne tweezitsbank gaat je zeker lukken!

Een picknicktafel voor het hele gezin

Als je een groot huishouden hebt, wil je gaan voor een tuinmeubel die makkelijk en compact is. Een grote picknicktafel is daar een handige oplossing voor en staat ook nog eens heel gezellig! Je kan kiezen voor een picknicktafel waarbij de bankjes vastzitten aan de tafel zelf, die je eventueel ook kan opklappen zodat je altijd droog zit. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een biertafel met losse banken. Deze zijn vaak een stuk groter en zo kun je dus ook de afstand zelf bepalen tussen de bank en de tafel.

De hangmat

Wil je voor het ultieme vakantiegevoel gaan? Ga dan voor een zwembad in de tuin óf neem gewoon een hangmat. Je kan een hangmat bevestigen tussen twee bomen of in een hoek van de tuin aan de schutting. Je hebt tegenwoordig ook handige standaarden, waar je de hangmat gewoon aan vast kan hangen en je zo op iedere plek in de tuin kan liggen. Het voordeel daarvan is dat je hem makkelijk kan verplaatsen en dus gewoon zelf een plekje in de zon of in de schaduw kan uitzoeken.

Een nestschommel voor comfort en plezier

Een schommel in de tuin is erg leuk natuurlijk. En een nestschommel al helemaal! Je kan er heerlijk in liggen en mee heen en weer wiegen dus het is ontzettend ontspannen. Er komt alleen wel iets meer bij kijken, want de constructie neemt vrij veel ruimte in beslag. Maar als je een grote tuin hebt, is dit een ontzettend leuk, uniek én comfortabel item voor in je tuin.

Strandstoel

Twee gezellige strandstoeltjes in de tuin geven direct een sfeervolle uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kan ze makkelijk opklappen en opbergen. Het perfecte alternatief als je bijvoorbeeld niet genoeg ruimte hebt voor grote ligstoelen.

Een strandstoel zit ook nog eens heel lekker en op de echte warme dagen klap je ze op, gooi je ze in de auto en neem je ze zo mee naar het strand. Multifunctioneel dus!