Een verhuizing is een drukke aangelegenheid. Buiten het inpakken, tillen en uitpakken zijn er tal van zaken die geregeld moeten worden. Met alle drukte zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Om je een stukje op weg te helpen hebben we een handige checklist voor je samengesteld:

 

Verhuis of annuleer je contracten

Geef je verhuizing door aan zowel gas, water, licht als tv en internet aanbieder. Een verhuizing is ook een goed moment om eventueel over te stappen op een goedkopere of betere aanbieder. Kijk ook altijd even of de nieuwe woning wellicht betere aansluitingen heeft dan het oude pand. Misschien kun je in je nieuwe stekje wel gebruik maken van het super snelle glasvezel internet van KPN.

 

Geef adreswijzing door

Buiten de leveranciers zijn er nog meer contacten die op de hoogte moeten zijn van je adreswijziging. Natuurlijk geef je dit door bij je verzekeringen en de abonnementen op krant en tijdschrift, maar wat dacht je van de sportschool, je baan of je opleiding? Schrijf het hele ‘administratieve’ lijstje even duidelijk voor jezelf op om zeker te zijn dat je niets vergeet. Je kan ook altijd gebruik maken van een online checklist als je dat gemakkelijker vindt.

Huurtoeslag en belasting teruggaaf

Vergeet ook zeker niet om de huurtoeslag en belasting teruggaaf aan te passen. Alles wat je teveel aan huurtoeslag ontvangt moet je namelijk later weer terug betalen. Zorg dus dat je er op tijd bij bent om stressvolle situaties in de toekomst te voorkomen.

 

Opmeten van de nieuwe woning

Voordat het daadwerkelijke verhuizen begint is het verstandig de opmetingen van de nieuwe woning te noteren. Zo weet je of alles wel door de deur naar binnen kan en of die super grote hoekbank van je wel in deze nieuwe woonkamer past.

 

Lokale aangelegenheden

De nieuwe woning bevindt zich onder een nieuwe postcode en werkt dus waarschijnlijk met andere regelingen dan het andere adres. Denk hierbij aan de rioolheffing, het huisvuil, de afvalpas, de hondenbelasting en ook je parkeervergunning. Het is wel zo fijn om hier vooraf van op de hoogte te zijn.

De uiteindelijke verhuizing voorbereiden

Begin ruim op tijd met het inslaan van verpakkingsmaterialen als dozen, plakband en isolerende materialen. Je kan beter te veel materiaal dan te weinig hebben. Het is ook verstandig om voor de daadwerkelijke verhuizing vast wat kleine items in te pakken. Dat scheelt weer op de dag zelf.