Nieuwe huizen hebben tegenwoordig een grote focus op het verduurzamen en slim omgaan met energie. Huizen die wat ouder zijn daarentegen, zullen deze voordelen niet met zich meebrengen. Om deze reden zal er veel aan recent gekochte huizen gewerkt moeten worden om deze bijvoorbeeld duurzamer te maken. Verduurzamen bespaart uiteindelijk geld, het is goed voor het milieu en het wordt steeds makkelijker door innovaties. Of je nu begint bij plaatsen van nieuwe zonnepanelen met behulp van een zonnepanelen montagesysteem, of het plaatsen van tochtvrije ramen en deuren, elke stap is een goede stap richting verduurzaming. Lees snel verder om te zien welke investeringen je nog meer wilt overwegen. 

Isoleren zodat er geen energie verspilt wordt

Energie kost tegenwoordig niet alleen veel geld, maar het verbruiken ervan is ook slecht voor het milieu. Het is dus erg zonde als de opgewekte energie kwijtraakt dwars door kieren en muren heen. Daarom is het isoleren van het huis altijd een goede eerste stap. Zo gaan andere oplossingen niet verloren. Begin met je deuren en ramen, hier komt de meeste tocht doorheen. Vervolgens zijn er verschillende manieren om het huis te isoleren. Belangrijk om te onthouden is dat het een investering is. Het is de bedoeling dat isolering jaren en jaren meegaat en van goede kwaliteit is. Het is dus niet erg als het plaatsen van isolering wat langer duurt of meer geld kost. Dit zal alter zijn vruchten afwerpen en is slechts eenmalig. 

Probeer een infrarood verwarming

Een minder intensieve investering is het aanschaffen van infraroodverwarmingen. Deze zijn energiezuiniger dan traditionele verwarmingen, en geven aan aangename warmte. Dit omdat de massa verwarmt wordt, en niet de lucht in huis. Om deze reden zal er minder tocht ervaren worden. Een infrarood verwarming verwarmt namelijk muren, objecten en personen. Tenslotte is een infrarood verwarming ook stijlvoller dan een traditionele verwarming. 

Zonnepanelen blijven gunstig

Over een echte investering gesproken, zonnepanelen blijven zich ontwikkelen. Ook innovaties op het gebied van zonne-energie nemen elk jaar toe. Zo maakt Esdec het je gemakkelijk zonnepanelen te installeren met hun montagesysteem, en helpen sommige zonnepanelen ook het water te verwarmen. Het installeren wordt ook steeds makkelijker gemaakt, zodat deze sneller en voordeliger gemonteerd kunnen worden. 

Bovenstaande investeringen zijn belangrijk om te overwegen bij nieuwe en oude huizen. Net verhuisd? Loop deze punten dan na. Onthoud dat investeringen ook in kleine stapjes gedaan kunnen worden. Begin dus eerst met het isoleren van grote kieren, en kijk hoe je langzaam steeds meer kunt doen om je huis toekomstbestendig te maken.